Als je al eens wat gelezen hebt over affiliate marketing ben je vast en zeker de term CPA marketing tegen gekomen. Maar wat is CPA marketing?

CPA staat voor Cost Per Action.

Hierbij betaald een bedrijf een bedrag per actie. Dit bedrag kan jij dus verdienen. Hiervoor heb je dus geen eigen product nodig, maar je promoot de producten en/of diensten van een ander bedrijf.

Deze bedragen kunnen gaan van een paar cent tot honderden euro’s per actie. Vaak wordt er een vast bedrag toegekend per actie. Bij eCommerce bedrijven wordt wel vaak met een % gewerkt. Sommige sites (bijv. dating sites) werken op basis van revenue share, waarbij jullie samen de winst op iedere aanmelding delen (of een percentage ervan).

Verschillende vormen van CPA marketing

Aan wat voor acties moet je denken en zijn voorbeelden hiervan? Hier onder een opsomming van de meest gebruikte

– Gratis aanmelding op hun website (CPL – Cost Per Lead)

Hou je van Rusische vrouwen? Weet je 1000 mensen te vinden? Dan ontvang je $5500 want bij Russiawomendate betalen ze graag $5.50 per gratis aanmelding.

– Aanmelding op een email lijst

$1.40 betalen ze per email voor een aanmelding voor een gratis Amazon Gift Card.

– Een app laten installeren (Downloads)

Ken je nog mensen die het wereld beroemde spel MineCraft willen spelen? Per download en installatie kan je $1.40 verdienen.

Minecraft download

– Wanneer iemand een boeking doet (CPS  – Cost Per Sale)

Kan je mensen regelen die op vakantie willen? Laat deze bezoekers boeken via Venere Travel en ontvang $20.50 per boeking.

– eCommerce – Het laten kopen van fysieke producten (CPS – Cost Per Sale)

Tegenwoordig hebben bijna alle eCommerce shops een affiliate systeem. En waarom ook niet? Extra promotie en alleen betalen per sale is toch vrijwel altijd een win-win?
Grote bedrijven als Walmart, Amazon en het Nederlandse Bol.com doen er allemaal aan mee. Maar in de Nederlandse affiliate netwerken vind je wel een shop in iedere categorie. Promotie mogelijkeheden genoeg dus.

– eBoeken verkopen (CPS – Cost per sale)

eBoeken worden iedere dag populairder, tegenwoordig worden er zelfs meer eBoeken dan fysieke boeken verkocht en dit aantal zal alleen nog maar stijgen. Prima product om te promoten. Deze kan je onder ander vinden bij Clickbank of gewoon bij het Nederlandse Paypro. Commissies lopen soms zelfs op tot 95% van het product prijs. Zulke hoge comissies kom je nergens anders tegen.

– Iemand laten bellen naar het bedrijf (PPC – Pay Per Call)

Nog vrij onbekend in Nederland maar zeker iets om rekening mee te houden. In Amerika neemt het ieder jaar weer toe. Het regelen van bellers. Betaald krijgen per gesprek (vaak zijn er eisen voor een minimum aantal seconden dat diegene aan de lijn moet blijven). Met de komst van de mobiel en vooral de smartphone zijn er veel kansen om dit te promoten. In mobile advertising wordt momenteel ook meer in uit gegeven dan in desktop/web advertising en dat is niet raar, want overal zie je mensen de hele dag naar hun telefoon staren. Dus waarom niet adverteren aan deze mensen?

Voorbeelden van PayPerCall? Echt alles is mogelijk, van verzekeringen, advocaten, leningen, verslavingshulp tot tarot lezers, ze betalen maar al te graag voor wat belletjes.

– Iemand laten klikken op de site van een bedrijf (CPC – Cost per Click)

Bij Trivago.com betalen ze wanneer je een bezoeker stuurt en deze bekijkt een deal op hun site. Ze betalen $0.40 per click.

Geld Verdienen met CPA Marketing

Zoals je ziet zijn er veel manieren om online geld te verdienen met CPA marketing.

Hoeveel je kan verdienen ligt aan je zelf? Maar de sky is the limit.

Miljoen per jaar? Ja, er zijn mensen die dit doen. Met slechts het promoten van andermans diensten en producten. Zonder eigen product, sommige zelfs zonder eigen website.

Op deze site leer je er meer over.