Wanneer je bezig bent met affiliate marketing kom je er niet onder uit om samen te werken met Amerikaanse affiliate netwerken. Deze netwerken hebben het grootste aanbod en zijn ook vaak het langst actief in deze sector.

Een nadeel dat daarbij komt kijken is dat ze allemaal met dollars werken.

Er zijn vaak verschillende mogelijkheden om deze uit te betalen zoals Paypal, wire transfer (bank) of bijvoorbeeld als een check.

Paypal

Een goede optie is Paypal, deze heeft zowel de mogelijkheid om euro’s als dollars te ontvangen. Er zijn ook steeds meer websites die het mogelijk maken om te betalen met Paypal.
Ook is het mogelijk om direct geld erop te storten door middel van iDeal.

Nadeel is wel vaak dat sommige affiliate netwerken de kosten doorsturen naar de ontvanger. Zo vraagt bijvoorbeeld Peerfly 2% kosten tot max $20. Bij sommige is het zo hoog als 4% wat toch zonde van het geld is.

Check

De oude vertrouwde bankcheck wordt nog steeds een hoop gebruikt in Amerika, maar in Nederland is het een stuk minder gebruikelijk.

Het is daarom vaak ook niet verstandig om voor deze optie te kiezen. De kosten zijn vaak erg hoog.

Ik zit zelf bij de ING bank en de kosten zijn €25 + 0,1% van het bedrag (minimaal €20 en max €75). Daarbij dien je ook nog eens koers te betalen. Je check komt vaak in USD en je ontvangt euro’s op je bankrekening.

Deze optie kan ik dus vrijwel iedereen afraden.

Wire transfer (Bank)

Uit betaling naar je bank is een optie. Veel mensen hebben het liefst geld op hun bank, je kan er dan mee doen wat je wilt.

Ook hier zitten soms kosten aan vast. Je zal weer koers moeten betalen en ook sommige sites rekenen een vast bedrag per uitbetaling.

Dit is wel de optie die ik vrijwel altijd kies voor uitbetalingen in euro’s. Voor het ontvangen van dollars is er in mijn ogen een betere optie.

Payoneer

Ik zelf gebruik Payoneer voor het ontvangen van dollar uitbetalingen. Deze optie wordt steeds vaker aangeboden door netwerken.

Payoneer kan gezien worden als een online bankrekening in USD. Daarbij krijg je ook nog een creditcard waarmee je kan betalen op vrijwel alle traffic sources. Tevens krijg je ook een rekening bij de Bank of America. Hiermee is het mogelijk om wire transfers te ontvangen.

Echter hebben veel affiliate netwerken nu de optie om direct Payoneer te koppelen.

Voor het ontvangen van betalingen betaal je vaak een load fee van $2. Bij sommige netwerken betaal je 1% over het te ontvangen bedrag. Wat toch nog een stuk goedkoper is dan bovenstaande optie.

Via de creditcard (prepaid mastercard) is het mogelijk om op vrijwel alle traffic sources te betalen. Je betaald over iedere betaling ook 1%.

Het voordeel is dat je dollars ook dollars blijven en je dus geen koers hoeft te betalen. Ook zijn veel traffic sources die met dollars werken dus dan betaal je ook geen koers. Dit alles resulteert in lagere kosten.

Meld je hier aan voor Payoneer.

Wanneer je je aanmeld via bovenstaande link ontvang je tevens $25 gratis wanneer je minimaal $100 hebt ontvangen op deze rekening.

Affiliate netwerken die dollars uitbetalen naar Payoneer zijn onder andere MaxBounty en Peerfly.