Veel mensen die een website beginnen willen hier uiteindelijk ook geld mee verdienen. Als extra zakcentje of misschien wel om uiteindelijk je ellendige baan op te zeggen.

Voor sommige is het nog een groot raadsel hoe websites nou eigenlijk geld verdienen. Ook hierover zal ik meer vertellen in deze post. Er zijn namelijk echt tientallen manieren om geld te verdienen met je website. Ieder verdienmodel heeft dan ook zijn voor- en nadelen.

Ontdek hier het #1 verdienmodel om online je geld te verdienen

Ik ga verschillende winstgevende websites verder onderzoeken. Hierin laat ik zien hoe ze geld verdienen, hoeveel geld ze verdienen en met hoeveel bezoekers ze dit doen.

Let er wel op iedere website is anders dus resultaten zullen ook erg verschillen. Toch zal deze post je een beter beeld geven wat je kan verwachten wanneer je een website begint.

Deze websites zijn niet van mij! Deze hebben te koop gestaan (op Sitedeals of Flippa) en zo heb ik meer informatie verkregen en heb ik een mooi overzicht kunnen maken.

In deze post bekijken we:

Mijn website: ??? / €39466.01 in 2019

Toen ik dit artikel schreef was ik zelf pas begonnen met mijn niche website. Deze is namelijk gestart aan het einde van 2016.

In 2019 bracht deze website maar liefst € 39466.01 op en in 2020 gaan we daar zeker overheen. Na 4 maanden in 2020 staat de meter namelijk al op € 16382.18 en de drukste maanden moeten nog komen.

Deze site bespreek ik uitgebreid in deze case study.

Hieronder duiken we in de cijfers van 4 andere websites die ik online tegen kwam.

Website 1: Citytripnaarlonden.be / €3898.20 per jaar

Citytrip londen

Bekijk de originele listing hier.

Statistieken

In 2016 waren er €3898.20 aan inkomsten. Ze hadden gemiddeld 4200 bezoekers per maand. Wat dus neerkomt op 50400 bezoekers in een jaar. Gemiddeld werd er €0.077 verdiend per bezoeker. Verdiensten per 1000 bezoekers ligt op €77.34

Om met deze site 100 euro per dag te verdienen zou het 1293 bezoekers per dag moeten krijgen. Let er wel op dat niet iedere website de potentie heeft om 100 euro per dag te verdienen. Maar het is wel een nummer die voor veel mensen interessant is. Met 100 euro per dag zou je je baan kunnen opzeggen bijvoorbeeld.

Hoe kreeg deze website zijn bezoekers?

De bezoekers kwamen voornamelijk via Google binnen. Dit betreffen de gratis organische resultaten. Er zijn dus geen kosten behaald. De site rankt op verschillende termen goed. De belangrijkste is ‘citytrip londen’ met 3600 zoekacties per maand, ranken ze op nummer 1. Wat voor de koper ene kant gunstig is, aan de andere kant is hier ook geen verbetering meer te halen.

Hoe verdiend deze website geld?

Deze website maakt gebruikt van verschillende Nederlandse affiliate netwerken. De belangrijkste is Tradetracker, bijna 94% van hun winst kwam via dit kanaal. Ook Zanox & Affilinet werden gebruikt.

Deze website ontvangt een commissie wanneer iemand een hotel of een vlucht boekt naar Londen. Op deze pagina word verwezen naar verschillende aanbieders van hotels in Londen. Per boeking ontvangt deze website een commissie.

Op deze pagina wordt hetzelfde gedaan maar dan voor vliegtickets.

Ook bieden ze de London Pass aan, deze is via de website zelf te boeken, maar lijkt een affiliate programma van Ticketbar die te vinden is op Zanox.

Het voordeel van geld verdienen met affiliate marketing is dat het helemaal op automatisch piloot draait. Je hoeft geen orders te verwerken, hebt geen klanten die je bellen, je promoot lekker de producten & diensten van andere en ontvangt hier een commissie over.

Hoeveel heeft deze website opgeleverd?

Deze website stond te koop op Sitedeals en is uiteindelijk verkocht voor €9100. Een website wordt vaak verkocht tussen de 12 en 36x de maandwinst. Als gemiddelde kan je ongeveer 24x verwachten. In het jaar 2016 had deze site €3898.20 inkomsten. Je hebt natuurlijk ook kosten aan je website maar deze zijn minimaal. Dus we nemen dit als winst. Dus komen uit op €324.85 per maand. Dus deze site is verkocht voor ongeveer 28x zijn maandwinst.

Dus wanneer je een site bouwt en je begint inkomsten te krijgen moet je ook onthouden dat je hier iets aan het opbouwen bent wat je later kunt verkopen.

Wanneer je een site hebt die je gemiddeld €100 per maand oplevert, kan je je er van uitgaan dat je een site hebt die ongeveer €2400 waard is.

 

Website 2: Conspiracies.net – $43 per maand

Conspiracies

Bekijk de originele listing hier.

Statistieken

Deze site heb ik gevonden op Flippa en was een website die ik wou gaan kopen. Niet dat het onderwerp me heel erg interesseert maar omdat ik weet dat ik echt in paar uur werk de verdiensten minstens wel kon verviervoudigen.

Dat betekend dat ik de waarde van de website ook kon verviervoudigen.

De huidige eigenaar wist totaal niet hoe hij zijn site moest monetizen.

Gezien de verkoop prijs rond de 24x de maandwinst is, wist ik dat deze site voor veelste weinig verkocht zou worden. Maar daarover zo meer.

Deze site had slechts 17 artikelen en kreeg zo’n 20.000 bezoekers per maand. Gemiddeld verdiende deze website $43 per maand. Wat neer komt op minder dan $0,002 per bezoeker. Om $100 per dag te verdienen had deze site maar liefst 50.000 bezoekers per dag nodig! De verdiensten van slechts $2 per 1000 bezoekers is niet iets om heel warm van te worden.

Hoe kreeg deze website zijn bezoekers?

85% van de bezoekers kwam gratis via Google en 14% kwam direct naar de website toe.

Slechts 0,85% kwam via sociale kanalen zoals Facebook. Een traffic source voor zo’n onderwerp die mega potentie heeft, als je tenminste weet hoe je het aan moet pakken.

Ik verwachte dat ook hier nog heel veel groei mogelijk was.

Hoe verdiend deze website geld?

Goede vraag, want de eigenaar vroeg zich waarschijnlijk ook af hoe verdien ik geld met deze site?

Bijna alle inkomsten kwamen via Adsense. Wat op zich prima is voor zo’n website. Maar toen ik destijds opzoek ging naar deze Adsense advertenties kon ik ze nergens vinden.

Waarschijnlijk ook de grootste reden dat deze site zo weinig verdiende.

Andere sales kwamen via het affiliate programma van Amazon.

Hoeveel heeft deze website opgeleverd?

De site is verkocht voor $800 wat dus neer komt op ongeveer 18,6x de maandwinst. Wat prima lijkt, maar gezien er zo makkelijk zoveel meer uit deze site was te halen is de prijs een lachertje. Tel daarbij op dat de domeinnaam conspiracies.net ook zeker awesome is en misschien wel al $800 waard is.

De verkoper had destijds een ‘buy it now’ prijs van $800 erop gezet. Toen ik hiervan een mailtje kreeg, ging ik direct kijken maar helaas was ik toen al te laat. Had hij er geen ‘buy it now’ opgezet dan had hij zeker meer kunnen vangen. Ik was zeker niet de enige die zag dat deze site heel veel potentie had.

 

Website 3: OutdoorsActivities.com – $600 per maand

Outdooractivities

Bekijk de originele listing hier.

Statistieken

Dit betreft een 2 jaar oude blog dat zich richt op activiteiten in de buitenlicht. Momenteel verdienen ze gemiddeld $600 per maand met 3800 bezoekers.

Wat neer komt op gemiddeld $0.156 per bezoeker of $157.89 per 1000 bezoekers. Om $100 per dag te verdienen zal deze site zo’n 633 bezoekers per dag moeten ontvangen.

Hoe kreeg deze website zijn bezoekers?

Bijna alle bezoekers kwamen gratis vanuit Google.

Hoe verdiend deze website geld?

Deze site verdiend zijn geld door producten te promoten op Amazon. Hiervoor ontvangen ze een commissie per sale.

In verschillende artikelen worden producten besproken, zoals hier te zien is.

Wanneer een gebruiker via deze pagina een product aanschaft ontvangt de site een commissie.

Hoeveel heeft deze website opgeleverd?

De site staat momenteel nog te koop met als hoogste bod $10,100. Wat neerkomt op zo’n 16.8x de maand winst. Gezien de listing nog 12 dagen open staat op het moment van schrijven zal dit nog wel hoger worden.

Update: De website is uiteindelijk verkocht voor een buy it now prijs van $15000, wat dus 25x de maand winst is.

 

Website 4: RemoveWartsFast.com – $585 per maand

Removewartsfast

Bekijk de originele listing hier.

Statistieken

Deze website was 11 maanden oud toen hij op Flippa werd geplaatst.

In de laatste maand verdiende deze site $585 met slechts 1794 bezoekers. Wat dus neer komt op $0.326 per bezoeker of $326.08 per 1000 bezoekers.

Met slechts 307 bezoekers zou deze site al $100 per dag verdienen.

Dat is een heel verschil dan de 50.000 van de conspiracies website. Naast dat die site slecht was gemonetized laat dit ook duidelijk zien dat een goede niche kiezen erg belangrijk is.

Geld verdienen wordt voornamelijk gedaan door problemen op te lossen. Hoe groter het probleem, hoe makkelijker je geld kan verdienen aan iemand. De acties van mensen zijn voornamelijk  gebaseerd op

  • het verkrijgen van plezier
  • het wegnemen van pijn.

Een onderwerp als wratten kan heel pijnlijk zijn voor een persoon, dus ze zijn sneller bereid om hier geld aan te besteden om deze pijn weg te nemen. Dat laten deze cijfers dan ook wel duidelijk zien.

Hoe kreeg deze website zijn bezoekers?

De meeste bezoekers kwamen wederom gratis via Google. Ook enkele direct, waarschijnlijk mensen die vaker terug kwamen om het een en ander te lezen.

De site rankt op verschillende keywords erg goed. Deze keywords zijn ook erg gericht op het kopen van het product dat wordt gepromoot op deze website. Dit zorgt voor een hogere conversie ratio.

Hoe verdiend deze website geld?

Deze site verdiend zijn geld door het promoten van het product Wartrol als een affiliate. Verdiensten zijn $45 per sale. Daarnaast is het ook mogelijk om voor het 50% revshare programma te kiezen van deze offer.

In bijna alle gevallen is revshare een betere keuze. Dus hier valt denk ik nog wel wat (extra) winst te behalen.

Hoeveel heeft deze website opgeleverd?

Deze website is verkocht voor $14999 wat neer komt op 28.57x de maandwinst (gemiddelde laatste 3 maanden was $525) wat ik erg aan de hoge kant vind voor een site van nog geen jaar oud.

 

Hoeveel geld kan je verdienen met een niche website?

In deze voorbeelden heb ik expres gekozen voor niet de allergrootste sites. Hoe groter de website hoe vaker het om een private sale gaat, waarbij minder informatie publiekelijk beschikbaar is . Op Flippa worden websites verkocht van boven de miljoen.

Veel van bovenstaande sites zijn nog vrij nieuw. Dit houd in dat ook jij op korte termijn zo’n site op kan zetten.

Verdiensten per 1000 bezoekers variëren sterk tussen de verschillende sites we hebben ze gezien van $2 maar ook van $326 per 1000 bezoekers.

Mijn eigen site zit tegenwoordig boven de € 100 per 1000 bezoekers. Maar het verschilt heel erg van niche tot niche.

Dit hangt sterk af van de keuzen van je niche. Maar ook hoe goed jij deze traffic kan converteren in sales.

Wil je vandaag nog starten met je eigen niche site, lees dan dit verhaal.