Een niche die al jaren bestaat en altijd zal blijven bestaan is de dating niche. Men zal altijd een verlangen hebben naar liefde. De mens kent namelijk 8 verlangens en één daarvan is seksueel gezelschap, daarnaast spelen meer verlangens een rol zoals sociale goedkeuring. Dit is meer dan alleen een verlangen, het is een “life force”.

Wat houd dit in voor de dating niche?

Dat er een hoop geld te verdienen valt in de ze niche.

Mensen zijn bereid om geld uit te geven, veel geld (hoeveel lees je later), om te voldoen aan 8 verlangens waarmee onze hersenen biologisch geprogrammeerd zijn.

Deze internationale netwerken zijn er mee gestopt. Anno 2020 zal ik je aanraden om op een andere manier je geld te verdienen. Bijvoorbeeld met je eigen niche site waarbij je echt waarde levert aan je bezoekers.

Hieronder vind je trouwens alle 8 de verlangens, deze komen uit het boek Cashvertising , wil je meer verkopen met goede teksten dan kan ik dit boek ook zeer aanraden.

Cashvertising

Hoeveel Betalen Dating Websites?

Gezien er veel geld om gaat in de dating wereld, (zo werd Plenty of Fish verkocht voor $575 miljoen in 2015) zijn veel sites ook bereid om jou te betalen als je hun nieuwe leden brengt.

Deze sites betalen je op verschillende manieren uit, namelijk:

 • Pay Per Lead SOI
  Hierbij betaald de site je per lid dat zijn email invult op hun website. Dit kan onder 1 euro zijn (bijv. in arme landen zoals India) maar sommige betalen zelfs boven de €10 per lid. Het maakt hierbij niet uit of deze persoon geld uitgeeft op de site. Slechts hun email willen ze hebben. SOI staat voor Single Opt In.
 • Pay Per Lead DOI
  Ook hier word je betaald per lid dat zich aanmeld. Echter betalen ze hier pas wanneer diegene zijn email heeft bevestigd. DOI staat dan ook voor Double Opt In. Ook hier geldt dat de gebruiker niet eens geld hoeft uit te geven, je krijgt hoe dan ook je geld.
 • Pay per Sale (PPS)
  Hierbij krijg je alleen betaald als de gebruiker geld uitgeeft, vaak zijn dit tientallen euro’s per lid. Maar het is natuurlijk lastiger om betalende klanten te vinden dan alleen mensen die hun email moeten geven. Je krijgt hier eenmalig het bedrag wanneer iemand geld uitgeeft op de website.
 • Pay per Call
  Ik heb dit nog nooit gepromoot, dus heb er niet al te veel info over. Maar er zijn dating/sex lijnen die je betalen voor ieder telefoontje dat ze ontvangen dankzij jou.
 • RevShare (%)
  Daarnaast heb je nog rev share, wat een staat voor revenue share. Hierbij deel je alle omzet met de dating site. Geeft iemand 30 euro uit, en je hebt 50% revshare dan krijg jij dus 15 euro. Geeft iemand 1000 euro uit dan krijg je dus 500 euro.

Welke moet je nou promoten en welke levert het meeste op? Uiteraard zou je dit moeten testen.

Dating

Pay per lead (gratis aanmelding)

Voordeel van per lead SOI is dat je veel meer conversies zult krijgen en daardoor ook sneller geld zult gaan verdienen. Daarnaast ligt alle risico’s bij de dating site die jij promoot. Krijg je € 5 per lead en stuur je 1000 leads dan krijg je gewoon € 5000 ook al geven ze geen 1 cent uit op de website.

Maar, de eigenaren van deze dating offers zijn ook niet gek en kijken dus naar jouw lead kwaliteit. Als je alleen maar leads stuurt die niks uitgeven zullen ze je vroeg of laat van hun offer afkicken. Je krijgt dan nog wel al het geld van je leads, maar je mag hun dus niet meer promoten.

Het is dus zinvol om goede leads te sturen, die ook echt geld gaan uitgeven op hun site. Stuur je veel goede leads, dan verhogen ze vaak je uitbetaling (je kan er ook zelf naar vragen bij je AM). Dit komt omdat ze ook meer leads willen, dus zijn ze bereid er meer voor te betalen. Dit doen ze natuurlijk alleen maar als ze er geld op verdienen. Als hun jou €5 betalen en ze verdienen gemiddeld €10 per lead dan betalen ze je graag meer als je hun ook meer leads kan sturen.

Om te testen begin ik wel bijna altijd met SOI, omdat je hier veel meer conversies krijgt en dus sneller data hebt waar je op kunt optimaliseren. Maar gezien het grootste risico bij de dating offer zelf ligt, zal je ook begrijpen dat ze jou hier het minste betalen. Dus waar mogelijk is het bijna altijd interessant om na verloop van tijd over te stappen op DOI, PPS of het beste van allemaal rev share.

Pay per Sale

Naast dat ze je betalen voor een  gratis aanmelding, zijn ze bereid om veel geld te betalen voor leden die ook echt geld uitgeven.

Ze geven hier graag tientallen euro’s voor uit, dit laat ook wel zien hoeveel een betalend lid waard is voor hun.

Maar nu ligt er meer risico bij jou. Betalen als je leden niks dan zal je ook niks verdienen. Merk je dat veel adverteerders tevreden zijn over je leads en dus meer willen betalen voor je gratis aanmelding, dan kan je er vrij zeker van zijn dat switchen naar een PPS model je meer geld gaat opleveren, schijnbaar zijn er veel leden die geld uitgeven dus is het vaak zinvol om over te schakelen.

Het optimaliseren van een PPS campagne is een stuk lastiger omdat je met payouts zit van tientallen euro’s en die zal niet zo vaak converteren als een gratis aanmelding. Dus begin eerst met een SOI of DOI campagne.

Revshare

Het mooiste model van allemaal is rev share. Hiermee deel je de omzet met de dating site (of je eigen dating site).

Hoeveel geeft een lid nu gemiddeld uit?

Het is heel verschillend en ligt natuurlijk ook aan hoe goed de site is. Maar gezien sommige tot wel €10 betalen voor een gratis aanmelding, kan je wel raden dat het bedrag hierboven ligt.

Voor mijn eigen dating site die ik een tijdje promoot heb ik niet super veel leden maar heb ik € 4121.05 ( € 8242.10 inkomsten) verdiend op 726 aanmeldingen wat dus neer komt op € 5.67 per aanmelding. Dit werkt via revshare en ik ontvang 50%. Er wordt dus gemiddeld € 11.35 uitgegeven per lid.

Dit is natuurlijk te weinig data om echt een gemiddelde te hebben maar geeft je wel een idee hoeveel een lid waard is wanneer je je eigen dating site gaat promoten.

Met gesprekken met verschillende AM’s kwam ik er achter dat heel veel niks uitgeeft, wat ook wel logisch is. Maar een klein gedeelte maakt dat weer goed door heel veel uit te geven, en dan hebben we het over bedragen ter waarde van een sportwagen, tienduizenden euro’s.

Affiliate Marketing Nederland

Nu heb ik mijn data ook eens bekijken en hier sprongen er ook 2 leden uit op 726 leden, wat dus nog minder dan 1%  van mijn leden betreft.

Lid 1 gaf tot nu toe € 928.98 uit op mijn website.

Lid 2 die al sinds 2015 lid is en deze maand ( juli 2017) nog steeds geld uitgeeft, gaf maar liefst € 3433.86 uit op mijn dating site. Nog geen sportauto maar ken er wel een autootje voor halen 🙂

Maar goed, dat laat maar zien dat mensen flink wat geld over hebben voor dating sites.

Voor revshare offers kan ik VPSCash aanraden, daar heb ik ook deze verdiensten behaald en ze betalen iedere maand netjes uit, ook wel belangrijk.

Je kan hier je eigen whitelabel website laten maken (die je later weer zou kunnen verkopen) of je promoot één van hun websites en ontvangt tevens je deel van de omzet.

Meld je hier aan bij VPSCash (kost 30 seconden). VPScash is vooral gericht op Nederland, maar hier liggen ook de grootste kansen voor ons!

Als je hiermee aan de slag gaat (via mijn link) mag je me mailen en geef ik je wat extra tips, ik ontvang een % van jouw omzet dus help je graag verder 😉 Jij ontvangt hierdoor niet minder provisie. Dit wordt extra uitbetaald door VPSCash.

Waar Vind Je Offers?

Goed je wilt dating gaan promoten, want ja er valt hier goed geld te verdienen en dat zal ook zo blijven de komende jaren.

Ten eerste, zijn er honderden dating offers en niet allemaal zijn goed, met niet goed bedoel ik ze converteren niet goed. Als ze niet goed converteren dan zal jij ook geen conversies krijgen en dus niks te verdienen. Het is dus raadzaam om goede offers te zoeken.

Er zijn verschillende affiliate netwerken waar je dating offers kan krijgen, in Nederland kan je kijken naar Tradetracker of Daisycon.

Wil je meer internationaal offers gaan promoten dan kan ik Adsimilis, Peerfly en Maxbounty aanraden. Voor het ontvangen van dollars kan je het beste Payoneer gebruiken.

Deze internationale netwerken zijn er mee gestopt. Anno 2020 zal ik je aanraden om op een andere manier je geld te verdienen. Bijvoorbeeld met je eigen niche site waarbij je echt waarde levert aan je bezoekers.

Mijn favoriet hiervan is Adsimilis (helaas zijn zij er mee gestopt je kan je dus niet meer aanmelden), vooral voor adult dating heb ik hun voornamelijk  gebruikt. Op moment van typen zijn er 255 offers waaruit je kan kiezen, sommige kan je in heel veel verschillende landen promoten.

Adsimilis

Bij deze laatste 3 netwerken krijg je ook een AM (affiliate manager) die helpt jou met het zoeken naar de beste offers. Zij kunnen makkelijk in het netwerk kijken welke offers goed converteren en welke niet. Vaak krijgen deze AM een % van jouw omzet dus het is voor hun ook goed als jij meer omzet draait.

Nog enkele tips bij het kiezen van offers.

 • Blijf weg uit de tier-1 landen als beginner. Tier-1 landen zijn USA, UK, CA, AU – de grootste Engelstalige landen. Hier zit de meeste concurrentie en je moet big pockets hebben wil je hier de competitie aangaan (met een paar 100 ben je in ieder geval nergens, paar duizend is echt het minimaal, maar het liefste 10k+ budget). Zelf heb ik me vooral gefocused op Europa en dat kan ik jou ook aanraden. LATAM schijnt ook een goede opkomende markt te zijn, maar in deze landen zijn de payouts vaak wel lager. Daar tegenover is de traffic ook goedkoper.
 • Splittest veel offers, een goede offer is het halve werk. Converteert een offer goed dan is het zoveel makkelijker om winstgevend te worden. Dus dit is het eerste waar je je op zou moeten focussen.
 • Vraag je AM om goede offers, zij weten wat er goed converteert en wat niet.
 • Niche offers zijn makkelijker winstgevend te maken omdat je veel specifieker kan targeten. Het meeste heb ik verdiend met adult/casual offers en die kan ik ook het meeste aanraden want hier is veel traffic te vinden. Blijf weg van algemene dating offers, deze zijn het lastigst.
 • Ik geef de voorkeur aan offers die in heel veel landen beschikbaar zijn? Deze zijn namelijk veel makkelijker te scalen. Heb je hem winstgevend in land A, kopieer hem naar land B, vaak kost het veel minder moeite om deze ook winstgevend te krijgen. Je weet vaak al dat de offer goed converteert en dat is vaak al het halve werk.
 • Test, test, test

Traffic Sources

Op bijna alle traffic sources kan je dating offers promoten, maar op Adwords & Facebook gaat heel lastig worden. Dus blijf hier dan ook weg. Je hebt hier een hele grote kans (vrijwel zeker) op een ban.

Ik heb het op verschillende platformen gepromoot. Het meeste op PPV/Pops netwerken zoals

 • 50onRed (ook Intext campagnes kan je hier draaien)
 • PopAds (lees hier ook hoe ik €100+ per dag verdiende met een casino offer)
 • PopCash

De grootste traffic sources voor adult offers zijn plekken waar je media buys kan doen. Hierbij koop je banner plaatsen op de grootste adult (video) websites van de wereld. Hier heb je wel een groter budget voor nodig dan voor bovenstaande plaatsen.

Ga hierbij voor self serve netwerken. Hierbij kan je zelf je ads managen en uploaden. Je hebt ook plekken waar ze dit voor je doen maar dan moet je wel met een hele grote buidel cash komen.

Plekken die ik aanraad voor adult media buys:

Landing Pages / Ads

De tijd dat je direct kan linken naar een offer en winst kan maken zijn allang voorbij. Tegenwoordig heb je echt een landing page nodig.

Sommige offers hebben zelf wel een goede landing page, maar vaak zal je hier zelf voor moeten zorgen. Maar deze zijn makkelijk te krijgen, lees snel verder hoe:

Quiz / rules landing page

De meeste gebruikte landing page is de quiz/rules landing page. Iedereen die wel eens op een adult website / tube website is geweest zal deze landing page meerdere malen tegen komen.

Geen idee waar ik het over heb? Kijk eens op youporn.com, xhamster.com of xvideos.com of welke website jouw favoriet is. En klik eens op enkele advertenties die je ziet op de site. Alleen voor onderzoek natuurlijk ;).

Op de landingpage worden je enkele vragen gesteld, vervolgens komen er enkele regels waarmee je akkoord dient te gaan voordat je je mag aanmelden op deze exclusieve dating site (vol met vrouwen die zin hebben in sex, bij jou in de buurt, met slechts een gelimiteerde aantal plaatsen voor mannen, jaja). Wat een geluk.

Deze landing page werkt goed om verschillende redenen, maar daar ga ik nu even niet op in (misschien in een andere post).

Hieronder een template van deze  landing page, hier zie je goed hoe deze eruit ziet. Al jaren is dit de meest gebruikte landingpage in de dating niche en natuurlijk met een goede reden, deze landingpage converteert gewoon het beste.

Rules LP

Hij is natuurlijk helemaal naar wens verder aan te passen.

‘Fake’ Chat Landing page

Een andere landing page die ik met succes heb gebruikt is een fake chat landing page.

Dit was een variant die ik had gemaakt op de volgende landing page:

Fake chat landing page

Bij deze landing page  kan je je eigen chat script programmeren. Zo lijkt het net of een leuke dame met je aan het chatten is. Het is natuurlijk wel aan te raden om de plaatjes aan de linker kant aan te passen, mag allemaal wel wat spannender.

Als de bezoeker wilt chatten kan je een melding geven dat hij zich moet aanmelden op een dating site (met jouw affiliate link), iedere keer dat iemand zich vervolgens aanmeld ontvang jij een commissie.

Mijn favoriete landing page

Naast deze 2 landing pages heb ik heel veel succes gehad met een andere landing page. Maar deze deel ik niet openbaar op mijn blog.

Gratis spy-en in dating niche

Het belangrijkste is ondertussen wel verteld in deze post.

Er worden tegenwoordig steeds meer spy tools gebruikt zoals BoxofAds. Deze tools zijn vaak erg duur en je betaald er vaak meer dan $100 per maand voor.

Zijn ze nuttig? Ja, er is heel veel nuttige data te vinden.

Heb je het persé nodig? Nee, dat zeker niet.

Je kan ook prima zelf spy-en door op de verschillende tube sites zelf eens rond te kijken. Waar moet je dan op letten?

 • Wat voor ads/banners gebruiken andere?
 • Wat voor plaatjes/vrouwtjes staan er op de foto?
 • Wat voor copy gebruiken ze in hun advertentie?
 • Wat voor call to action gebruiken ze in hun ads?
 • Hoe zien hun landing pages er precies uit?
 • Welke offers worden er allemaal gepromoot? (Tip: Als veel mensen dezelfde offer promoten, betekend dit gewoon vaak dat dit de beste offer van dit moment is.) Ben niet bang voor concurrentie op dezelfde offer.

Al deze vragen kan je beantwoorden door even rond te surfen.

Druk een paar keer op F5 en je zal zo snel verschillende advertenties tegen komen.

Je kan ook een soort van swipe map maken op je computer. Hierin sla je de verschillende banners op, zo heb je een mooi overzicht van wat andere gebruiken.

Ik hoop dat deze post het wat duidelijker maakt hoe (vooral adult) dating online wordt gepromoot. Ook gewone niche offers zoals asian dating, christian dating en eigenlijk iedere andere niche dating offer kan je met deze landing pages promoten.

Dating is big, en dat zal het altijd blijven door de The Life-Force 8. Dit is een niche waar mensen $10.000+ winst dagen draaien.

Wil je direct toegang tot de beste landing pages, dating case studies en tips om je landing pages nog beter te maken?

Meld je dan aan op Affplaybook.

Affplaybook is er mee gestopt.

Ook leer je hier precies hoe jij je campagnes kan optimaliseren & winstgevend maken want uiteindelijk willen we gewoon geld verdienen.

Stuur me een PM en ontdek daarnaast mijn favoriete landing page 🙂

Nog vragen? Dan hoor ik het wel hieronder in de comments.