CPA Marketing

Online Geld Verdienen Met Betaalde Traffic

Amazon FBA, Case Study

119 Units Verkocht Voor £1,084.81 In 31 Dagen

Amazon FBA

Mijn laatste update in mijn (live) FBA case study was vorige maand op 2 maart, waar ik terugblikte op februari en een plan maakte voor de maand maart.

In deze blog zal ik ze bespreken en zien we gelijk wat voor effect dat heeft gehad. Ofja, waarschijnlijk heb je het al in de titel gelezen.

Taak 1: Reviews verzamelen

Destijds had ik er 19 en ondertussen heb ik er rond de 30. Dus zo’n 50% meer.

In februari behaalde ik een conversie ratio van 7.8% op mijn listing. Ik heb in deze berekening giveaways niet mee gerekend om zo een beter beeld te krijgen.

In maart behaalde ik een conversie ratio van 10.06% op mijn listing. Ook hier de giveaways niet mee gerekend.

Meer reviews hebben dus zeker voor een betere conversie ratio gezorgd. Voor de rest is er namelijk niks veranderd.

Helaas aan het einde van de maand een negatieve review gekregen (2 ster), waarna mijn conversie ratio meteen leek te zakken naar zo’n 5%.

Echter, de laatste dag van de maand had ik weer mijn hoogste conversie ratio te pakken van maar liefst 26.19%.

Taak 2: Ranken op de Amazon Marketplace

Ik gebruik  geen tracker dus weet ook niet precies waar ik op rank. Ik heb mijn keyword research gedaan en geprobeerd om duidelijk te maken aan Amazon wat voor product ik verkoop.

Dit doe ik vooral in de backend waar je keywords kan toevoegen.

Wat ik wel kan zien is dat het aantal bezoekers op mijn listing zeker verhoogd is:

 • januari: 125 bezoekers (5 via Amazon Ads)
 • februari: 385 bezoekers (103 via Amazon Ads)
 • maart: 1023 bezoekers (209 via Amazon Ads)

We krijgen meer bezoekers, dus dat betekend voor mij automatisch dat mijn listing beter te vinden is. Momenteel heb ik mijn product prijs op 8.99 en daarmee haal ik zeker nog niet de marges die ik voor ogen heb, maar het gaat de goede kant op.

Mijn doel is eerst om goed te ranken en daarna pas winst te gaan draaien.

Taak 3: Sales krijgen om te ranken

Ik denk dat iedere sale die ik maak invloed heeft op mijn ranking. Ik kan het alleen niet echt controleren omdat ik niet precies weet waar ik rank.
Ook kan ik niet zien op welke keywords ik organische sales krijg, iets wat ik wel heel graag zou willen weten!

Ik gebruik daarnaast Amazon Ads om te gaan ranken op bepaalde termen. Echter, was het niet afgelopen maand niet heel goed gelopen.

Ik heb £ 138.71 gespend en slechts £ 63.93 in sales gegenereerd.

Dit kwam voornamelijk door een automatic campagne die ik run. Hierbij bepaald Amazon waar ze mijn advertentie laten zien. Echter had ik in de back-end best brede termen gebruikt waar ik best op zou willen ranken (gratis). Echter wil ik voor veel van deze termen niet betalen.

Toen ik in eens een mailtje kreeg van Amazon dat ik mijn advertise budget zijn limiet had bereikt, wist ik al dat er iets niet klopte.

Ondertussen heb ik een hoop negative keywords toegevoegd die dit zouden moeten voorkomen. Ook mijn daily budget heb ik wat lager gezet voor het geval dit niet het geval is.

Taak 4: Ranken op mijn hoofd keyword

Dit lijkt nog niet echt te lukken, zo stond ik vorige maand nog onderaan pagina 2, sta ik ondertussen weer bovenaan pagina 3. Geen vooruitgang.

Echter lijkt het wel dat ik op veel andere termen rank (meer bezoekers op mijn listing). Ik wil de komende tijd wat hoger gaan bieden op dit keyword om te kijken of ik toch mijn listing op de eerste pagina kan krijgen.

Resultaten maart 2016

FBA Maart 2016 Resultaten

Jeej, mijn doel was er om 100 per maand te verkopen en dat is al gelukt!

Echter staar je niet blind op deze cijfers, want deze maand heb ik een klein verliesje gedraaid. Dit komt deels door giveaways (10 stuks) voor reviews + de lage prijs die ik tijdelijk hanteer om beter te gaan ranken.

Maar het bewijst mij wel dat er veel potentie is, want eigenlijk was maart pas de 2de hele maand dat ik aan het verkopen ben op Amazon.

What’s next?

Komende maand is dan ook mijn doel om winst te draaien 🙂 hiervoor zal de prijs omhoog moeten en graag zou ik weer minstens 100 stuks verkopen. Daarnaast ga ik ook wat tijd stoppen in het zoeken van een tweede product.

Het is niet zo dat als je er 100 kan verkopen je er ook 1000 kan verkopen in een maand. Hoeveel vraag er is voor een product is namelijk beperkt.

Wil ik dus naar de 1000 verkopen per maand dan zal ik meerdere producten nodig hebben.

Ook zal ik binnenkort een re-order moeten plaatsen voor mijn eerste product. Op moment van schrijven heb ik er nog iets meer dan 300. Productie en verzending nemen echter ook best wat tijd in beslag en op zijn vroegst zou ik over 5-6 weken pas een nieuwe voorraad kunnen hebben.

Beste dag 31 maart

Beste dag Amazon FBA

Ondanks een 2 ster review, had ik gister mijn beste dag ( zie hier boven). Op deze dag kreeg ik slechts 42 bezoekers op mijn listing maar een conversie ratio van 26.19% zorgde toch voor de beste dag tot nu toe.

Hopelijk over een tijdje kan ik dit zien als een slechte dag op Amazon 🙂 maar momenteel ben ik er gewoon erg blij mee 🙂

Op naar winst en een volgend record!

 1. mario

  Hey Bas,

  Congrats met je verkoop dusverre, ik heb een tijdje niets meer van me laten horen maar ik ben degene die fba in de US ging proberen terwijl jij de UK in ging,,,,

  Ik heb vergelijkbare resultaten zon beetje. Ik had 350 portemonees in china laten maken met mn eigen “merk”erop en rechtstreeks door de fabrikant in China op laten sturen naar Amazon in de US. Mijn inventory kwam “live”op 7 januari en heb toen gelijk een giveaway gedaan met 60 stuks voor 1 dollar en hield er 46 reviews aan over. Daarna Amazon PPC aan gezet en mn vingers gekruist.

  Resultaten vielen tegen en verkocht 4 a 5 portemonees per week. Probleem: verkeerde keywords in gebruik.
  Na de eerste maand de PPC resultaten bekeken en de daar naar voren komende keywords in de titel en backend gezet.
  Verkoop sindsdien 3 stuks per dag maar de kosten van de PPC eten mijn winst totaal op. Ik draai nu kiet op het moment en ben bijna door mn inventory heen (nog 10 stuks terwijl ik dit schrijf.

  Resultaten worden wel steeds beter hoe meer ik de PPC keywords verfijn en ik zie ook een stijgende lijn in organisch verkeer vanwege de stijgende lijn in sales. Rank nog steeds niet op de eerste pagina voor mijn main keyword maar begin in de buurt te komen en heb daarom 300 nieuwe portemonees besteld, We geven niet op, lol

  Mijn winstmarge is ongeveer 33% trouwens. 5 dollar kosten fabriceren portemonee met logo en verpakking en verzenden naar Amazon US, 5 dollar kosten FBA en ik verkoop ze voor 15 dollar —- hou dus 5 dollar over….

  Ik laat je weten wat t resultaat gaat zijn van mn volgende lading,….. Succes met je product in de komende tijd!

  Heb nog wel een vraag voor je, Ik run naast dit FBA avontuur ook een website waarmee ik geld verdien als Amazon affiliate ( inmiddels zon 3000 per maand, gaat een stuk beter dan FBA 😉 ) en zoek nu een boekhouder die bekend is met dit soort werkzaamheden. nou dacht ik me te herinneren dat jij ook Amazon associate bent of was (of ebooks verkocht via Amazon?)

  Kun je me misschien een boekhouder aanraden of een plek op het net die misschien informatie bevat aangaande belastingen en affilaite werkzaamheden vanuit nederland in het buitenland?

  Bedankt,
  Mario

 2. Bas

  Hey Mario,

  Ik denk dat break even op je eerste order heel prima is! 33% / $5 per sale pakken lijkt me ook heel prima.
  Het kost in het begin even tijd en geld om in order te krijgen, maar als het eenmaal goed is kan je denk ik een hele lange tijd mee vooruit.

  Ik heb vandaag met mijn suppliers een gesprek gehad voor een nieuwe order van 500 units.

  Ik heb ebooks verkocht via Amazon en dat doe ik nog steeds. Ik doe verder zelf mijn boekhouding en heb hulp van iemand als ik vragen heb.
  De meeste boekhouders zullen denk ik wel weten hoe het internationaal werkt. Ik kan verder niemand aanraden, heb alleen mijn boekhouding laten controleren door iemand maar diegene kan ik niet aanraden.

  Ik doe mijn eigen boekhouding in https://www.sielsystems.nl/acumulus/redirect.php?id=121153 en daar zit ook een forum (voor zulke vragen) + handleiding bij hou je alles in boekt. Wanneer je het allemaal wilt uitbesteden zou ik gewoon wat boekhouders in de buurt bellen.

  Ik rank zelf ook pas op pagina 3 (soms pagina 2) van mijn hoofd keyword, maar krijg via andere wegen wel sales binnen dus zolang vind ik het prima. Heb even wat hoger geboden op mijn hoofd keyword maar kreeg er te weinig sales uit dus draaide te veel verlies. Hopelijk na verloop van tijd ga ik vanzelf hoger ranken.

  Ben je ook al naar een tweede product aan het kijken?

  Gr.

 3. mario

  Verkeerde keywords in je ppc campagnes kunnen echt geld verslindend zijn ja. Ik had er ook een paar die best veel clicks opleverden maar niemand kocht. Uiteindelijk voor 800 dollar ppc campagnes gedraaid en met de rapporten gewerkt tot ik de betere keywords eruit kon pikken. ik draai nu dus break even met een acos van 120% (ik reken ook de organishe sales mee in het eind plaatje)…. met die erbij draai ik dus break even.

  Ben ook aan het denken over een tweede product ja. Ben alleen super druk met mijn affiliate sites en op het moment en belasting zaken… en dan heb ik ook nog een side project met een bepaalde nieuwe website die ik aan het opbouwen ben. het is nog zeker geen “passive income” waar zovelen op het net over dromen, maar we mogen niet klagen denk ik 🙂

  Ik ben iig wel van plan om het volgende product in dezelfde categorie te houden zodat het past onder het huidige “merk” / fba account.

  en ik zoek een product dat een verkoop prijs van 25 dollar of meer heeft zodat ik meer ruimte voor ppc en fba fee kosten heb. Denk persoonlijk dat dat heel erg zou helpen…

  Vraagje nog voor je, Heb jij op al de facturen die je inboekt de naam van je bedrijf staan of staan die op persoonlijke naam en boek je ze zakelijk in? Ik heb tot aan de dag van vandaag nog steeds mijn hosting pakketen, textbroker kosten telefoon, internetprovider etc nog steeds op op persoonlijke naam staan…

 4. Tom

  Hey Bas,
  Zojuist in 1 adem ongeveer al je artikelen op je site gelezen. Wat een super interessante manier van geld verdienen hanteer je. Ben al een poosje enorm geïnteresseerd in een dergelijk verdienmodel (vanwege de overkill aan ‘passive income blogs’ uit de US) maar nooit echt van gekomen. Over een maand of 4 wil ik hier toch echt serieus mee gaan beginnen. Ik houd je blog zeker in de gaten hiervoor.

  Thanks for sharing your story-
  Tom

 5. Harald

  Hoe gaat het nu? Ben benieuwd!

  • Bas

   Hey, mijn amazon product die ik hier beschreven heb is het minder gaan doen laatste tijd, maar dit heeft vooral te maken met het seizoen. Ik verwacht dit na de zomer weer aan te trekken en zal nog wel een keer een update plaatsen.
   Momenteel druk met een ander project (ook eCommerce) dat weer meer een zomer product is en het daarom nu wat beter doet dan mijn Amazon product.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén