Komende tijd ga ik een deel van mijn tijd steken in het opzetten van Amazon FBA (Fulfillment By Amazon) business. Ik zal op mijn site een soort van follow along houden waar ik beschrijf welke stappen ik heb ondernomen en wat de resultaten hier van zijn.

Met affiliate marketing kan je snel een mooie inkomstenbron opbouwen, echter blijf je wel steeds afhankelijk van de product eigenaren. Die zonder reden kunnen stoppen of jou van hun offer kunnen kicken. Het is ook een lastige business om te verkopen (ik vraag me uberhaupt af of dat wel eens gebeurd). Het is in dat opzicht ook meer iets voor het korte termijn.

Maar alle skills die je hierbij leert kan je ook bij veel andere projecten toepassen.

In 2015 wou ik ook een deel van mijn tijd steken in long term projecten. Ik heb over verschillende dingen na gedacht zoals het opzetten van een website met info producten, het kopen van (autoriteit) websites, een eCommerce website beginnen. Er zijn mogelijkheden genoeg. Een andere optie waar ik me de laatste tijd in het verdiepen ben is Amazon FBA.

Wat is Amazon FBA?

FBA staat voor Fulfullment by Amazon. FBA zorgt voor alle logistieke taken en verzorgt ook nog eens de klantenservice. E-Commerce heb ik altijd interessant gevonden, echter zit ik niet te wachten om de klantenservice te doen en de pakketjes zelf te versturen. Maar dit dan ook precies wat Amazon FBA dus doet.

Zie ook onderstaande video.

Het idee is dat je je producten verstuurd naar Amazon. Via hun website kan je ze dan verkopen. Amazon regelt dat je product bij de klant komt. Eventuele klantenservice gaat ook allemaal via hun. Hiervoor betaal je dan een percentage.

Private label producten

Het idee is om producten te importeren vanuit China en gebruik te maken van private labeling.

Wat is private labeling?

Bij private label zet je je eigen naam/brand op de producten. Op deze manier kan je dus je een eigen brand gaan opbouwen. Dit doe je niet met één product, hoewel dat wel mogelijk is. Uiteindelijk is mijn doel om meerdere producten in dezelfde niche te gaan verkopen.

Dit heeft als voordeel dat mensen je ook meer als een autoriteit gaan zien. En zijn ze tevreden met één van jouw producten, dan is de kans groter dat ze ook andere producten van jou zullen kopen.

Veel fabrikanten in China geven de mogelijkheid om je eigen logo/naam op het product te zetten. De plek om dit te regelen is Alibaba.com en hier zal ik dus ook naar producenten gaan zoeken.

Naast een mislukte webshop heb ik weinig ervaring met e-commerce. Maar door mijn ervaring in affiliate marketing denk ik dat ik zeker een edge kan behalen op veel concurrenten.

Uiteindelijk het belangrijkste blijft nog wel de keuze van het product en dit is iets waar ik veel tijd in ga stoppen. We willen een product dat goed verkoopt maar waar natuurlijk niet te veel concurrentie is.

Voorlopig zit ik nog in de research fase en probeer ik eerst zoveel mogelijk te leren over het opzetten van een Amazon FBA business.