De zomer is nooit goed voor mijn productiviteit. Ben daarnaast zelf nog paar keer weg geweest, dus draaide alles op een lager pitje.

Ondertussen heb ik wel een hoop geleerd over Amazon FBA, maar er zijn nog niet alles is duidelijk, waarschijnlijk komt dit pas wanneer ik echt mijn eerste product heb uitgebracht.

Dit kan best een onduidelijk post worden, maar probeer een beetje samen te vatten wat ik de afgelopen tijd ben tegen gekomen over Amazon FBA.

Wat voor kosten hebben we?

Productie / Inkoop producten

We willen onze producten zo goedkoop mogelijk inkopen, maar daarnaast wel goede kwaliteit leveren (slechte reviews kunnen we niet gebruiken).

Daar is Alibaba voor. De meeste producten kan je hier wel vinden (maar niet allen zijn geschikt voor FBA)

Staar je echter ook niet blind op de FOB (free on board) prijzen die ze op hun product pagina’s laten zien, want 10 van de 10 keer is de prijs een stuk hoger. Nog steeds goedkoop, maar ga dus niet direct van die prijs uit. Neem altijd contact met ze op en informeer naar de echte prijzen. Natuurlijk hoe meer je besteld hoe lager de prijs wordt. Maar we willen natuurlijk zo goedkoop mogelijk testen.

Wat voorbeelden:

FOB op alibaba $0.5 – $3 maar later bleek het $7.32 per stuk op een 2000 (!) order of $9.61 voor een 300 order.

FOB op alibaba $1.3 – $1.5 maar de echte prijs bleek $5.95 per stuk voor een 500 stuks order.

Dit was een product die mij erg interessant leek, maar het heeft ook best veel concurrentie. Echter, dit product wordt bijna niet verkocht in Nederland. Dus ik zit er wel aan te denken om deze te importeren naar Nederland en hier te verkopen. Met de FBA fees en VAT (Value Added Tax) erbij opgeteld bleef er best wel een kleine margin over. Dus misschien is het een optie om het hier te testen. Dan kan ik ook heel duidelijk zien hoe de producten er uiteindelijk uit zien als ik ze via Amazon wil gaan verkopen.

Ik zou graag de markt willen testen voor ongeveer $1000, iets meer is ook geen probleem, maar als we dit laag houden kunnen we wel makkelijker meerdere producten testen. Gezien de prijs op dit product en de minimale orders ben ik $3k kwijt voor de productie, daar komt o.a verzending nog boven op dus zitten we op $4-5k. Wat verder prima is, maar voor mijn eerste product wil ik liever wat goedkoper testen.

Verzendkosten

Een ander probleem wat ik tegen kwam zijn de verzendkosten. Van de 10 aanvragen, kon er maar 1 mij ongeveer vertellen wat het zou kosten. De meeste wouden de exacte locatie weten waar de spullen heen moesten. Niet super raar. Echter deze informatie krijg je pas van Amazon nadat je je producten en verzending hebt toegevoegd. Het blijkt ook nog eens dat je soms je verzending moet splitsen over meerdere fulfilment centers. Wat uiteindelijk voor hogere verzendkosten zal zorgen lijkt mij.

Vliegtuig of boot?

De spullen worden verzonden per vliegtuig of per boot.

Vliegtuig is een stuk duurder, maar je hebt je spullen wel in ongeveer 5 dagen. Daarnaast heb je ook niks met douane papieren te maken. ( source: Youtube FBA webinar (35:27) ) Wat natuurlijk ook een voordeel heeft.

Boot duurt ongeveer 30-35 dagen maar is wel goedkoper. Vooral voor zwaardere en of grote producten is dit zo’n beetje je enigste optie. Je hebt wel een customs agent nodig en een freight forwarder die alle papierwerk voor je regelt. Ik kwam onder andere Forest Shipping tegen die zich heeft gespecialiseerd in FBA shipments.

FBA stelt verschillende eisen aan je verzonden pakket, het heeft mijn voorkeur dus ook om gebruik te maken van een bedrijf die hier ervaring in heeft.

Amazon FBA fees

FBA kosten zijn hoog, maar het levert je ook een hoop gemak.

Je kan de Fulfilment by Amazon Revenue Calculator gebruiken om te zien wat de kosten zijn voor soort gelijke producten. Je vult hiervoor de ASIN (te vinden op product pagina) in van een soort gelijk product (kijk ook naar afmetingen en gewicht) en vervolgens de prijs waarvoor je het wilt verkopen.

Amazon referal fee is altijd 15%.

Fulfilment fees zijn afhankelijk van onder andere het gewicht en het grootte van het pakket.

Belasting (VAT)

*** Disclaimer – Controleer dit met je belastingadviseur – daar heb ik niet voor geleerd – maar dit kwam er uit mijn onderzoek ***

Iets waar niet iedereen aan denkt maar er dient ook omzet belasting betaald te worden. Wanneer jouw voorraad in de UK ligt, dien je in de UK VAT (value added tax) af te dragen. Hiervoor dien je dus een UK tax number aan te vragen, VOORDAT je begint met verkopen.

Er wordt veel gepraat over drempelbedragen bij de belastingdienst en op fora’s, echt geldt dit alleen als je vanuit Nederland gaat versturen. Maar dit is niet wat we willen in eerste instantie. Het heeft meerdere voordelen om gebruik te maken van Amazon FBA.

Wil je uit meerdere landen in Europa verkopen (Amazon kent 5 marketplaces) dan dien je in al deze landen een BTW nummer aan te vragen en belasting af te dragen. Wanneer je je voorraad alleen in de UK hebt en vanuit daar gaat verkopen naar andere Europese landen dan gelden de drempelbedragen wel. Tot de drempelbedragen dien je dan UK VAT te berekenen en af te dragen.

Voor de UK geldt dat er 20% VAT afgedragen dient te worden.

Even rekenen…

Een voorbeeld, ik zag een leuk product te koop voor  £9  (100% + 20% VAT)
VAT (20%): £1.50
Amazon ref fee (15%): £1.35
Fulfilment fee: £2.24
Totale kosten: £5.09 (56.56% = kosten)

Hiervan houden we de £9 – £5.09 = £3.91 over, hiervoor dienen we het product nog in te kopen en te laten versturen naar ons.

Het is vaak beter om een iets duurder product te hebben omdat de fulfilment fees niet afhankelijk zijn van de verkoopprijs.

Zouden we bijvoorbeeld hetzelfde producten kunnen verkopen voor  £18 dan ziet het er als volgt uit:
VAT: £3
Amazon ref fee: £2.17
Fulfilment fee: £2.24
Totale kosten : £7.94 (44.11% = kosten (12.45% minder))

Houden we nog £10.06 over.

Hieruit blijkt dus dat het beter is om een iets duurder product te verkopen. Hierbij is ook het gewicht heel belangrijk, zwaardere/grotere producten hebben een hogere fulfilment fee.

Hoe zit het met mijn product?

Het eerste product dat ik gevonden hebt  is waarschijnlijk te duur ($4k+) voor mijn eerste product, maar ben momenteel ook voor een ander product aan het mailen met Alibaba suppliers.

Als ik meer weet over de prijs ga ik samples bestellen om de kwaliteit te controleren en eventueel om wijzigingen aan te vragen.

Heb ondertussen wel een beter idee van waar ik op moet letten, maar nog niet het juiste product gevonden om mee te starten.