Hoe zou je het vinden om precies te zien wat je competitie doet? Je kan hun targets zien, je kunt zien welke offers er worden gepromoot en hoe hun landingpages eruit zien?

Box of Ads maakt het allemaal mogelijk voor PPV campagnes. PPV campagnes zijn popups/popunder campagnes. Ik heb dit jaar een abbo van een maand genomen (normaal $199 – Gebruik de code ‘HOLLAND’ en je krijgt $30 korting ;)). Ze hebben ook een 3 daagse trial die gratis is. In deze box of ads review lees je wat je met deze tool kan en wat ik ervan vind.

Update: Deze tool is niet meer beschikbaar!

Momenteel kun je op 8 verschillende netwerken spy-en, namelijk:

 • 50onRed
 • LeadImpact
 • AdCash
 • PopCash
 • DirectREV (Gunggo)
 • Self-Advertiser (RevenueHits)
 • ExoClick
 • Trafficvance

Er zijn de laatste tijd veel netwerken toegevoegd, dus goede kans dat dit er nog meer zullen worden. Momenteel hebben ze data van 5 landen namelijk:

 • Verenigde Staten
 • Canada
 • Duitsland
 • Australië
 • Verenigd Koninkrijk

Ik zelf promoot weinig in deze landen maar toch was deze tool nuttig voor mij. Heel veel ideeën kan je natuurlijk gewoon vertalen naar de landen waar je wel campagnes hebt lopen. Box of Ads is ook meer een tool om ideeën te krijgen en niet om simpel campagnes te jatten (wat je ook kan doen).

Ze hebben ook een spy tool voor display campagnes maar deze heb ik zelf nog niet gebruikt dus daar kan ik verder weinig over vertellen.

Starten met Box Of Ads – Wat kun je ermee?

Toen ik begon met mijn trial (daarna ging hij over in maand abbo), werd ik direct geholpen via Skype door Magda. Zij gaf mij een rondleiding door Box Of Ads en liet zien hoe ik het kon gebruiken. Het is een krachtige tool en ik zal hier onder proberen uit te leggen wat je er precies mee kan.

Box of Ads Scherm

Hierboven zie je het begin scherm van Box of Ads. Hier heb je gelijk al een paar opties. We zien de top searches (keywords), de laatste 500 gevonden landing pages kun je bekijken en natuurlijk kun je zelf zoeken naar wat je wilt.

Box of Ads Laatste 500

De laatste 500 landing pages kun je ook nog filteren per netwerk, zo kun je precies zien wat mensen NU promoten op jouw favoriete ad network. Ik gebruikte deze functie vooral om nieuwe offers te zoeken. Soms zie je op één netwerk dat best veel mensen dezelfde offer promoten. Dit is een goed teken want waarschijnlijk werkt deze offer hier goed. Vervolgens kun je oDigger of Offervault gebruiken om te kijken welk netwerk deze offer heeft zodat jij hem ook kan gaan promoten.

Je kan dus filteren tot 1 netwerk en 1 land. Zo zie je wat ze daar momenteel promoten. Hieronder heb ik gefilterd op Duitsland en Lead Impact.

LeadImpact Resultaten in Duitsland

Natuurlijk kun je ook gewoon zoeken op een product. Bijvoorbeeld afvalpillen Garcinia Cambogia, deze heb ik zelf nog nooit gepromoot dus hier zou ik dan meer informatie over kunnen vinden. We zoeken dus op ‘garcinia’ en zien precies hoe andere mensen dit promoten. We kunnen zien welke netwerken ze gebruiken en hoe hun landingpages eruit zien. Ook kunnen we zien welke targets ze gebruiken en hoelang deze campagne al loopt. Loopt hij al een tijdje? Dan is het waarschijnlijk een winnende campagne. Loopt hij pas een paar dagen? Dan zijn ze vaak nog aan het testen.

Garcinia landingpages

Wat mij opvalt is dat veel gebruik maken van een fake popup landing page. Een landingpage waarbij de offerpage donkerder wordt gemaakt en het lijkt of er een popup is. In deze popup laten ze weten dat de bezoeker uitgekozen is voor een gratis trial potje. Wat een geluk! 😉 Ook gebruiken ze scarcity technieken door een timer erop te zetten en te zeggen dat er nog maar enkele potjes over zijn. Dit verhoogd doorgaans de conversie ratio.

Een voorbeeld zie je hier onder:

Fake Popup Landingpage

Omdat zoveel mensen dit soort landingpages gebruiken betekend dit maar 1 ding voor mij. Deze landingpage werkt en ik moet ook zoiets maken als ik dit product ga promoten.

Dit was een korte rondleiding door Box of Ads.

Wat kan je nog meer met Box of Ads?

Er is nog veel meer te vinden op Box Of Ads, zo kan ik precies zien welke targets ze gebruiken (kun je exporteren). Ook kan ik zien welke andere landingpages iemand gebruikt.

Dus kom je iemand tegen en denk je dat hij goede campagnes maakt dan kun je makkelijk al zijn andere campagnes zien.

Ook is het mogelijk om per target te zien wat mensen promoten. Wil je bijvoorbeeld zien wat mensen op een site als amazon.com promoten?

Zoek dan  op amazon.com en je kunt precies zien wat voor campagnes en landingpages ze daar draaien.

Box of Ads Review – Wat vind ik ervan?

Het is een zeer nuttige tool die je goed kan helpen in je onderzoek. Zeker wanneer je nog niet lang bezig bent met PPV marketing kan je hier veel van leren. Je kunt per niche uitzoeken hoe ze producten promoten (dit verschilt heel erg van niche tot niche).

De tool wordt nog steeds uitgebreid wat een goed teken is, er is veel informatie te halen maar gebruik het vooral om ideeën te krijgen en niet om simpelweg campagnes te kopieren. Uiteindelijk wil je toch je eigen draai er aan geven.

Ben je al langer bezig dan is het een goede tool om op de hoogte te blijven van nieuwe trends en offers.

Zelf vind ik de prijs wat aan de hoge kant ($199 per maand *lees de PS aan het eind van dit artikel). De trial is natuurlijk altijd een goede keus omdat kun je er 3 dagen op los spyen en het geen geld kost.

Dus hoe gebruik ik het? Ik pak een paar keer per jaar een maandje en spy er dan flink op los. Sla landingpages op, spy in niches waar ik nog niet run, maak notes van wat andere doen. Ik bekijk ook wat mensen doen in campagnes die ik momenteel run. Je kan prima een landingpage ‘lenen’ en testen hoe die converteert ten opzichte van wat je nu hebt.

Na een maand heb ik als het goed is genoeg ideeën om weer een paar maanden aan de slag te gaan.

Scheelt mij een hoop geld. Daarnaast ben ik ook lid van AffPlaybook die hebben een limited versie van Box Of Ads dus kan ik altijd nog wat spy-en 🙂

Interesse om zelf eens te kijken? Start hier je GRATIS trial van Box Of Ads. (kortings coupon: HOLLAND)

Update: Deze tool is niet meer beschikbaar!

PS. Ik heb exclusieve korting kunnen regelen voor de bezoekers van mijn blog. Gebruik hier voor de code ‘HOLLAND’ en je krijgt $30 korting!