Er zijn in Nederland steeds meer bedrijven die zich op een manier bezighouden met cryptocurrency. De bekendste bedrijven zijn op dit moment crypto exchanges die het mogelijk maken om eenvoudig cryptocurrency te kopen op te slaan bij hun.

De bekendste Nederlandse crypto exchanges zijn Bitvavo en Bitcoin meester. In dit artikel helpen we je met de keuze maken uit deze exhanges en kom je achter alle overeenkomsten en verschillen tussen de twee platforms.

Er is de afgelopen tijd veel veranderd in de regelgeving voor deze bedrijven. Zo is er nieuwe wet- en regelgeving ingegaan waardoor deze bedrijven aan allerlei eisen moesten voldoen om in aanmerking te komen voor een registratie/licentie bij de Nederlandse toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB).

Je vindt op deze pagina eerst alle kenmerken van beide platforms en onderaan de belangrijkste redenen om voor één van deze twee exchanges te kiezen.

Tip: Het aanmaken van een account is gratis en momenteel mogelijk. Er zijn al meerdere tijden geweest dat het niet mogelijk was om een nieuw account aan te maken. Meld je dus direct aan:

Bitvavo vs bitcoinmeester

Overeenkomsten tussen Bitvavo vs Bitcoin meester

Account aanmaken

Om een account te maken bij Bitvavo en Bitcoin meester moet je een naam aangeven, E-mail adres en wachtwoord. Zodra je dat gedaan hebt en je E-mail adres bevestigt is krijg je meteen toegang tot het account en kun je de eerste stappen zetten.

Maak eenvoudig een account aan bij Bitvavo of Bitcoin meester met je E-mail adres

Verificatie van je account

Om ook meteen te kunnen gaan handelen is het belangrijk dat je het account verifieert. Deze verificatie moet elke Nederlandse crypto exchange uitvoeren en moet vanuit de exchange per gebruiker goedgekeurd worden voordat deze gebruiker alle functies kan gebruiken.

Bij Bitvavo moet je deze verificatie eerst afronden voordat je geld kan storten en het platform kan gebruiken. Bitcoin meester geeft je de mogelijkheid om voordat de verificatie afgerond is alvast tot €100,- te kunnen storten en verhandelen.

Bij beide exchanges moet je een verificatie doen, bij Bitcoin meester kun je tot €100,- handelen zonder verificatie

Stortingsmogelijkheden

Je stort eenvoudig geld bij Bitvavo of Bitcoin meester via één van de betaalmethodes. Omdat het beide Nederlandse bedrijven zijn die zich vooral richten op Nederlandse klanten ondersteunen ze de meest logische betaalmethodes als iDeal, Paypal en bankoverschrijving.

Het voordeel van deze betaalmethodes is dat het geld dat je op deze manier stort bijna meteen op je account staat. Ook het opnemen van geld vanaf de exchange kan via dezelfde methode als waar je geld mee gestort hebt.

Gebruik bij Bitvavo en Bitcoin meester iDeal om geld te storten of op te nemen

 

Tip: Het aanmaken van een account is gratis en momenteel mogelijk. Er zijn al meerdere tijden geweest dat het niet mogelijk was om een nieuw account aan te maken. Meld je dus direct aan:

 

Verschillen tussen Bitvavo vs Bitcoin meester

Support en klantenservice

Bij Bitvavo en Bitcoin meester kun je in eerste instantie gebruik maken van een kennisbank met daarin de veelgestelde vragen. Zo kun je antwoord vinden op de makkelijkere vragen die je hebt zonder dat je daarvoor contact hoeft te zoeken met het bedrijf.

Bitvavo heeft verder nog een E-mail adres waar je naartoe kunt mailen met je belangrijke vragen. Bitcoin meester heeft naast een E-mail adres waar je vragen naar toe kunt sturen ook nog een telefoonnummer zodat je ook telefonisch (in het Nederlands) vragen kunt stellen over het platform.

Bitcoin meester heeft de meest uitgebreide klantenservice met de mogelijkheid tot telefonisch contact

Mobiele app

Bitvavo en Bitcoin meester hebben allebei een smartphone app voor zowel Android als iPhone telefoons.

De Bitvavo applicatie wordt beter beoordeeld dan die van Bitcoin meester. Veel gebruikers zijn kritisch op de app vanwege de prijs die je in de app betaald en de stortingen en onderhoud die vaak voor zouden komen.

Bitvavo heeft de beste mobiele applicatie van de 2. Bitcoin meester wordt slecht beoordeeld op dit vlak.

Trading opties

Een van de belangrijkste verschillen die er zijn tussen Bitvavo en Bitcoin meester heeft te maken met de manier waarop je de cryptocurrency koopt. Bij Bitvavo verhandel je cryptocurrency altijd met andere gebruikers door middel van buy- en sell-orders, als een buy en sell order dezelfde prijs hebben worden deze uitgevoerd door de exchange.

Bij Bitcoin meester handel je op een hele andere manier in cryptocurrency. Alles wat je koopt bij deze exchange koop je rechtstreeks van Bitcoin meester zelf, zij kopen deze munt in en maken hem beschikbaar voor de gebruikers van het platform.

Handel met andere gebruikers via Bitvavo of koop eenvoudig rechstreeks van de exchange bij Bitcoin meester

Kosten bij handelen

De manier waarop de cryptocurrency verhandeld wordt is dus verschillend en daar hoort ook een andere berekening van de kosten bij. Waar je bij Bitvavo een vast percentage betaalt over elke aan- en verkoop is er bij Bitcoin meester sprake van een hele andere berekening.

Bij Bitcoin meester worden in de koop- en verkoopprijs al transactiekosten in rekening gebracht. Dit zorgt er wel voor dat de prijs die je in beeld ziet ook altijd het bedrag is die je betaald of ontvangt.

Over het algemeen zijn de kosten bij Bitvavo lager, daarnaast dalen de kosten van Bitvavo hoe meer je handelt op het platform. Bij Bitcoin meester blijven de kosten altijd gelijk.

Bitvavo is de goedkopere optie, bij Bitcoin meester is het voordeel dat over het bedrag in je beeld geen kosten meer berekend worden, je weet dus precies wat je betaald.

Kosten bij geld storten of opnemen

Bij Bitvavo kun je gratis geld storten en opnemen via een aantal betaalmethodes als iDeal, Bancontact en bankoverschrijving. Bij de betaalmethodes EPS en Giropay betaal je 1,99% kosten bij een storting.

Bitcoin meester rekent wel kosten voor een storting via iDeal, Bancontact en ook voor bankoverschrijving. Bij iDeal en bankoverschrijving rekent Bitcoin meester bij stortingen onder de €1000,- een vast bedrag van €1,- aan transactiekosten, bij Bancontact zijn de kosten €1,- + 1,1% over de gehele storting.

Bij Bitvavo kun je zonder transactiekosten geld storten en opnemen via iDeal, Bancontact en bankoverschrijving.

Gebruiksvriendelijkheid

Beide platforms zijn nog jonge crypto exchanges die nog vol in ontwikkeling zitten. Zo is Bitvavo een voorbeeld van een crypto exchange die een goed handelsplatform heeft maar daarbuiten weinig extra opties, hierdoor blijft het zeer overzichtelijk.

Bitcoin meester is misschien nog wel gebruiksvriendelijker omdat je daar geen handelsplatform hebt maar rechtstreeks de munten koopt van de website. Hierdoor hoef je niet een handelsplatform op om zelf beslissingen te maken over de prijs waarvoor je iets wilt kopen of verkopen.

Bitcoin meester is voor beginners de meest gebruiksvriendelijke optie

Aanbod Coins

Coins bitcoin meester

Voor een Nederlandse crypto exchange hebben beide platforms een groot aanbod verschillende munten. Zo kun je bij Bitvavo terecht voor meer dan 50 verschillende cryptocurrency terwijl Bitcoin meester inmiddels meer dan 200 verschillende munten aanbiedt aan haar klanten.

Op zoek naar een plek waar je veel verschillende munten kan kopen? Kies dan voor Bitcoin meester!

Bitvavo vs Bitcoin meester: Conclusie

Het zijn twee serieuze Nederlandse bedrijven die zich bezighouden met cryptocurrency. Dit hebben ze bewezen door als één van de eersten zich aan te melden bij De Nederlandsche Bank voor een registratie om cryptocurrency te mogen verkopen, beide hebben ze deze registratie ook ontvangen.

De platformen werken op een andere manier, Bitvavo geeft je toegang tot het handelsplatform waar je munten kan handelen met andere gebruikers van Bitvavo. Bij Bitcoin meester koop je de munten rechtstreeks van het platform zelf.

Qua kosten is Bitvavo de betere optie, zeker voor de ervaren handelaar die met grotere bedragen handelt. Voor beginners die zonder al teveel moeite cryptocurrency willen kopen en het niet uitmaken of ze daar iets meer voor betalen is Bitcoin meester dan weer de juiste keuze.

Beide platformen zijn de afgelopen jaren druk bezig geweest met het toevoegen van cryptocurrency aan hun aanbod. Bij Bitvavo zijn er inmiddels meer dan 50 verschillende munten verkrijgbaar terwijl Bitcoin meester zelfs een aanbod van meer dan 200 verschillende munten heeft.

Bij cryptocurrency is het belangrijk dat je een exchange vindt die goed past bij hoe ervaren je bent met het handelen in de munten en hoeveel kennis je hebt over deze handel.

Bitvavo is voor beginners misschien moeilijker te gebruiken maar voor de meer ervaren handelaar veel gebruiksvriendelijker dan Bitcoin meester.

Kies voor Bitvavo als je:

  • graag je cryptocurrency wilt verhandelen met andere gebruikers
  • een eigen prijs wilt bepalen voor het kopen of verkopen van cryptocurrency
  • de laagste transactiekosten wilt bij het handelen
  • gratis geld wilt kunnen storten en opnemen

Bitcoinmeester

Kies voor Bitcoin meester als je:

  • zo eenvoudig en snel mogelijk cryptocurrency wilt kopen en verkopen
  • meer verschillende cryptocurrency wilt kopen
  • telefonische klantenservice in het Nederlands wilt