Om cryptocurrency te kopen heb je een account nodig bij een online crypto exchange. Bij zo’n exchange kun je eenvoudig munten kopen, opslaan en verkopen en zo je eerste stappen zetten in de wereld van cryptocurrency.

Er zijn ook in Nederland steeds meer van deze crypto exchanges die dit mogelijk maken. Zo zie je de naam Bitcoin Meester misschien wel steeds vaker voorkomen, zo sponsorde het bedrijf laatst nog een actie waarbij je één Bitcoin kon winnen.

In deze vergelijking kijken we naar Bitcoin Meester en vergelijken we deze exchange met de grootste crypto exchange ter wereld; Binance. Deze exchange bestaat sinds 2017 en heeft inmiddels het hoofdkantoor op de Cayman Eilanden.

Tip: Een account aanmaken bij één van deze exchange is op dit moment mogelijk en helemaal gratis.

Overeenkomsten tussen Bitcoin Meester vs Binance

Mobiele app

Bitcoin Meester en Binance hebben allebei een mobiele applicatie voor zowel iOS als Android-telefoons. Met de applicatie kun je in beide gevallen veel van de functies van de website uitvoeren op je smartphone.

Zo kun je rechtstreeks vanaf je telefoon je eigen crypto portfolio beheren door munten te kopen en te verkopen. Daarnaast kun je altijd zien hoeveel munten je hebt en je kunt deze versturen naar een andere wallet.

Uit de reviews in de Google Play Store en App Store blijkt dat de Binance app veel beter werkt. Sommige van de reviews gaan niet per se over de applicatie zelf maar over de broker of exchange in zijn geheel, daar komen we later dit artikel op terug.

Wil jij via je telefoon beleggen in crypto? Bitcoin Meester en Binance bieden allebei smartphone apps!

Staking

Er zijn een flink aantal cryptomunten die het mogelijk maken om via staking geld te verdienen. Je kunt staking het best zien als tegenhanger van minen, alleen hoef je voor staking slechts een deel van je munten vast te zetten om een beloning te krijgen.

Je kunt bij Bitcoin Meester en Binance eenvoudig een aantal munten vastzetten om in te zetten voor staking. Vervolgens krijg je binnen deze staking-portemonnee elke week een beloning en kun je zelf kiezen hoe lang je sommige munten vast wilt zetten.

Bij Bitcoin Meester kun je zo’n 15 verschillende munten vast zetten voor staking en krijg je een rentepercentage tussen de 2% en 10,5%. Binance heeft meer dan 70 munten beschikbaar voor staking, bij sommige munten kun je beloningen tot 40% ontvangen.

Bitcoin Meester en Binance maken het beide mogelijk om rente te ontvangen op je cryptocurrency via staking

VIP-Levels

Zowel Bitcoin Meester als Binance maken gebruik van een systeem met VIP-levels waardoor je de kosten die je betaalt op het platform kan verlagen. Bij Bitcoin Meester hangt je VIP-level af van hoeveel je elke maand handelt.

Bij elk VIP-level dat je omhoog gaat betaal je 0,1% minder transactiekosten. Je begint op level 1 en gaat naar level 2 als je de afgelopen 30 dagen meer dan €500 hebt gehandeld, level 2 begint bij een handelsvolume van €1.000, level 3 vanaf €5.000 en zo gaat het door tot level 10; die je bereikt als je meer dan €1.000.000 hebt verhandeld in 30 dagen.

Bij Binance gaat het op een vergelijkbare manier, hoewel daar het handelsvolume bepaald wordt op het aantal Bitcoins dat je in 30 dagen verhandelt. Het tweede VIP level bereik je pas met een handelsvolume van meer dan 50 Bitcoin in 30 dagen.

Er is nog een andere manier om een hoger VIP-level te bereiken op Binance en dat is door gebruik te maken van de Binance Coin (BNB). Als je meer dan 50 BNB op je account hebt staat bereik je ook al het volgende level en worden de transactiekosten verlaagd.

Verlaag bij Bitcoin Meester en Binance je transactiekosten door te stijgen in VIP-levels

Verschillen tussen Bitcoin Meester vs Binance

Moeilijkheidsgraad voor aanschaf munten

De belangrijkste functie van beide websites is natuurlijk het aankopen van de munten die jij wilt toevoegen aan je cryptocurrency portfolio. Dit gaat bij Bitcoin Meester en Binance op een verschillende manier.

Zo kun je bij Bitcoin Meester via een eenvoudig scherm aangeven of je een munt wilt kopen of verkopen. Vervolgens vul je in hoeveel je wilt kopen of verkopen en maakt de transactie eenvoudig rond.

Dit komt omdat je bij Bitcoin Meester altijd handelt volgens de marktprijs die Bitcoin Meester op hun website hanteert. Bij Binance heb je meerdere opties, daar kun je ook naar het trading platform om een order te plaatsen voor een prijs die je zelf kiest.

Voor beginners is Bitcoin Meester waarschijnlijk sneller te snappen en eenvoudiger te gebruiken. Bij Binance heb je ook de mogelijkheid om munten rechtstreeks voor de huidige koers te kopen, maar door de vele andere opties is dit toch net wat ingewikkelder dan bij Bitcoin Meester.

Begin je net met handelen? Bij Bitcoin Meester koop je het meest eenvoudig cryptomunten!

Stortingsmogelijkheden

Je kunt bij Bitcoin Meester gebruik maken van verschillende online betaalmethodes. Naast het populaire iDeal kun je ook kiezen voor Sofort of Bancontact om direct te betalen vanaf je bankrekening.

Andere mogelijkheden bij Bitcoin Meester zijn een SEPA overboeking of Giropay. De meest voordelige opties zijn iDeal of een SEPA overboeking.

Bij Binance heb je minder mogelijkheden om euro’s te storten op je account. Hier kun je gebruik maken van een bankoverschrijving, creditcard en iDeal.

Geld storten gaat het makkelijkst bij Bitcoin Meester via één van de verschillende betaalmethodes

Aanbod coins

Een groot verschil tussen deze websites zit in het aanbod munten die ze hebben. Er is momenteel geen enkele crypto exchange op de wereld met zoveel verschillende munten als Binance en ook Bitcoin Meester komt hier niet in de buurt.

Bitcoin Meester heeft met bijna 200 verschillende coins ook een enorm aanbod cryptocurrencies maar Binance steekt er dus nog ver bovenuit. De grootste crypto exchange ter wereld heeft op het moment van schrijven meer dan 500 verschillende munten en blijft groeien.

Coins bitcoin meester

Wil je het grootste aanbod verschillende cryptomunten? Kies dan voor Binance!

Gebruiksvriendelijkheid

Wat betreft de gebruiksvriendelijkheid van de platforms is het heel erg afhankelijk van de ervaring van een belegger. Als je weinig weet van cryptocurrency en je eerste stappen wilt zetten binnen deze markt is Bitcoin Meester een geschikte optie.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen kun je gemakkelijk munten kopen bij deze broker en zijn er weinig extra functies waar je in kunt verdwalen. Als je echter alles weet over cryptocurrency zul je veel sneller tegen de limieten aanlopen bij Bitcoin Meester.

In dat geval is Binance gebruiksvriendelijker vanwege het hoogwaardige trading platform en de vele extra mogelijkheden die deze crypto exchange biedt.

Voor ervaren beleggers biedt Binance meer gebruiksvriendelijkheid terwijl beginners het best bij Bitcoin Meester aan de slag kunnen.

Trading opties

Zoals gezegd kun je bij Bitcoin Meester op één manier handelen in cryptocurrency. Zij geven een vaste prijs aan de munten die ze aanbieden en berekenen in deze prijs meteen de kosten door aan de klant.

Bij Binance zijn er veel meer trading opties en krijg je dus meer verschillende mogelijkheden om in cryptocurrency te handelen. Zo heb je net als bij Bitcoin Meester de mogelijkheid om munten rechtstreeks voor een bepaalde prijs aan te kopen of kun je orders plaatsen op het trading platform.

Daarnaast heb je bij Binance de mogelijkheid om te kiezen voor margin trading en heb je handelsproducten als futures van cryptomunten. Dit zijn ingewikkeldere handelsproducten met vaak een hoger risico.

Met deze trading opties van Binance heb je bijvoorbeeld de optie om short te gaan op een bepaalde munt. Zo kun je via Binance ook profiteren van koersdalingen van bepaalde munten.

Zoek jij een exchange met zoveel mogelijk trading opties? Kies dan voor Binance!

Kosten

Een broker of exchange rekent vaak kosten over het storten en opnemen van geld en bij het kopen en verkopen van cryptocurrency. De manier waarop deze kosten doorberekend en gecommuniceerd worden naar klanten verschillen bij Binance en Bitcoin Meester.

Bij Bitcoin Meester betaal je in principe 1% bij elke transactie die je doet. Binance rekent een lager percentage kosten aan je door, daar betaal je als koper en verkoper maximaal 0,1% transactiekosten.

Daarnaast kun je door veel te handelen je transactiekosten verlagen door middel van het VIP-systeem die beide websites hanteren. Voor het storten en opnemen van geld worden  via sommige betaalmethodes ook kosten gerekend.

Zo betaal je bij Bitcoin Meester bij iDeal en SEPA €1,00 bij transacties onder de €1.000,-. Bij Sofort, EPS, Giropay betaal je naast de €1,00 ook nog 2% transactiekosten, geld storten via Bancontact kost €1,00 en 1%.

Binance rekent bij iDeal €1,30 transactiekosten voor opname en bij bankoverschrijving via SEPA betaal je zelfs geen kosten. Voor opname betaal je bij Binance €1,50.

Voor de laagste kosten kun je het best terecht bij Binance!

Support

De klantenservice van Bitcoin Meester is logischerwijs volledig in het Nederlands. Je kunt met vragen ten eerste terecht in de veelgestelde vragen op de website en anders kun je contact opnemen via e-mail, telefoon of online chat.

Bitcoin Meester is telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9 en 17 en de e-mail is elke dag van 9 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds actief. Daarnaast kun je met afspraak zelfs terecht op het bezoekadres in Aalsmeer.

Het support center van Binance begint ook met een FAQ waarin je veel antwoorden kunt vinden. Verder heb je als enige optie om contact op te nemen met Binance het invullen van een aanvraag via de website, dit gaat via een live online chat.

Voor de beste klantenservice kies je voor Bitcoin Meester

Regulering

Tot slot zit er een verschil in de regulering van Bitcoin Meester en Binance. Sindskort zijn Nederlandse bedrijven die actief zijn in de cryptocurrency markt verplicht om zich in te schrijven bij de toezichthouder De Nederlandsche Bank.

Bitcoin Meester heeft deze inschrijving dan ook op orde en daardoor weet je dat het bedrijf gereguleerd wordt volgens de Europese wet- en regelgeving. Voor Binance zit dit anders; dit bedrijf is niet gereguleerd.

Vandaar dat producten als Bitcoin futures sindskort niet meer verkrijgbaar zijn voor Nederlandse klanten. Ze mogen dit niet meer aanbieden zonder Nederlandse regulering.

Bij Bitcoin Meester weet je zeker dat ze voldoen aan de Europese wet door hun inschrijving bij De Nederlandsche Bank

Bitcoin Meester vs Binance: Conclusie

Het is misschien een oneerlijke vergelijking om een Nederlandse broker te vergelijken met de grootste crypto exchange ter wereld.

Bitcoin Meester doet echter op een aantal punten niet onder voor Binance.

Zo heeft ook een mobiele app, kun je coins staken bij deze broker en heeft een VIP-systeem waarmee je transactiekosten kunt verlagen.

Binance heeft wel een groter aanbod verschillende munten, lagere kosten en veel meer mogelijkheden om crypto te verhandelen.

Qua klantenservice kun je het best terecht bij Bitcoin Meester, dit is hier beter geregeld en daarnaast is alles in de Nederlandse taal terwijl bij Binance alles in het Engels is.

Kies voor Bitcoin Meester als je:

  • Gebruik wilt maken van een actieve Nederlandstalige klantenservice
  • Net begint met beleggen in cryptocurrency en dus zo simpel mogelijk wilt starten
  • Bij een gereguleerde broker aan de slag wilt

Kies voor Binance als je:

  • Het grootste aanbod verschillende munten wilt
  • Zo laag mogelijke transactiekosten wilt betalen
  • Veel via je smartphone wilt gaan handelen en de beste smartphone app wilt