Wanneer je geld wilt verdienen met affiliate marketing zal je ook producten/diensten nodig hebben om te promoten. Deze vind je makkelijk op de verschillende affiliate netwerken. In dit artikel zal ik enkele Nederlandse netwerken bespreken.

Daarnaast kan een goed affiliate netwerk je ook verder op weg helpen. Je krijgt begeleiding, tips en insider tips als ze merken je er serieus mee bezig bent.

Bij veel buitenlandse affiliate netwerken, krijg je een affiliate manager die je gaat helpen. Deze krijgen vaak ook beter betaald door hun baas als ze voor veel omzet zorgen. Dus het is ook voor hun goed als jij het goed doet. Vandaar dat ze je ook helpen wanneer dit nodig blijkt.

Dit heb ik helaas nog niet gezien in Nederland.

Een goed betrouwbare affiliate netwerk is belangrijk, je wilt immers ook betaald krijgen.

Nederlandse Affiliate Netwerken

Maak je websites in het Nederlands of wil je campagnes gaan runnen in Nederland, dan vind je het grootste aanbod gewoon bij Nederlandse netwerken. Ze praten je taal, wat het allemaal wat makkelijker maakt in het begin. Ook bij buitenlandse netwerken zal je Nederlandse campagnes vinden.

De grootste netwerken in Nederland die ik gebruikt heb zijn Daisycon, Tradetracker & Paypro.

Hieronder zal ik ze bespreken.

Daisycon ReviewDaisycon

Een van de grootste netwerken in Nederland is Daisycon. Ze hebben op het moment van schrijven 768 verschillende campagnes beschikbaar. Je vind er campagnes in vrijwel iedere categorie. Ze hebben mij altijd op tijd uitbetaald en de software werkt ook heel erg fijn.

Je hebt ook de mogelijkheid om deeplinks te maken. Hier mee kan je naar een specifieke pagina linken van een campagne. Wil je bijvoorbeeld een speciaal product promoten van een golfwinkel dan kan je je bezoeker ook direct naar dit product sturen. Dit zorgt voor een veel hogere conversie dan wanneer je de gebruiker zomaar naar een pagina stuurt.

Via een ticket systeem heb je de mogelijkheid om te communiceren met zowel de mensen achter de campagnes als met Daisycon. Echter, kan het soms wel even duren voor mensen reageren dus dat zou beter kunnen.

Nadeel bij Daisycon is dat campagne houders jouw leads/sales eerst moeten keuren, dit kan soms best 2 maanden duren, vervolgens duurt het nog een tijdje voor ze hebben betaald en daarna moet je nog wachten tot Daisycon jou betaald. Wat allemaal resulteert in een tragere cashflow.

Echter, tegen betaling kan je sneller betaald krijgen. Voor 2,25% kan je wekelijks betaald krijgen en voor 1,95% kan dit maandelijks. Hierbij hoef je niet te wachten tot de adverteerder heeft betaald maar wel tot ze jouw leads goed hebben gekeurd.

Het viel me wel op dat er best een hoge afkeur was op leads zonder een duidelijke reden.

Hieronder een overzicht van de voor- en nadelen die ik tegen kwam tijdens het werken met Daisycon.

+ Heel veel Nederlandse campagnes in alle categorieen
+ Fijne software, mogelijkheid tot deeplinken
+ Via ticketsysteem direct contact met campagne houders (insider tip: hier kan je ook betere payouts regelen bij de verschillende campagnes)
+ Altijd betaald gekregen
– Traag met uitbetaling
– Hoge afkeur

Daisycon inkomsten

 

In 2014 kreeg ik zelf € 23689.19 aan leads/sales uitbetaald door Daisycon.

Kan ik Daisycon aanraden?

Ja, vooral als je in Nederland actief bent, dit is toch mijn favoriete Nederlandse affiliate netwerk.

Klik hier om je aan te melden voor Daisycon

 

Tradetracker ReviewTradetracker

Een ander groot netwerk in Nederland is Tradetracker. Deze heb ik minder gebruikt dan Daisycon maar is zeker niet minder.

In veel opzichten lijkt Tradertracker erg op Daisycon. Hier kan het ook even duren voor je leads uitbetaald zijn en daarnaast wordt er ook meer afgekeurd dan bij buitenlandse netwerken. Echter, heb ik het idee dat het wat minder is dan bij Daisycon.

Je hebt ook de mogelijkheid tot deeplinken bij de meeste campagnes.

Er is een ticket systeem aanwezig. Deze wordt ook wel eens door adverteerders gebruikt om jou te bereiken. Meestal met de vraag of je meer leads kan regelen. Dit is dan ook een mooi moment om om een payout verhoging te praten.

Er zijn meer dan 2000 campagnes beschikbaar en net als Daisycon in allerlei categorieen.

Tevens heb ik altijd alle uitbetalingen gehad zonder problemen.

Hieronder een overzicht van de voor- en nadelen die ik tegen kwam tijdens het werken met Tradetracker (die veel lijkt op Daisycon).

+ Heel veel Nederlandse campagnes in alle categorieen
+ Fijne software, mogelijkheid tot deeplinken
+ Via ticketsysteem direct contact met campagne houders (insider tip: hier kan je ook betere payouts regelen bij de verschillende campagnes)
+ Altijd betaald gekregen
– Traag met uitbetaling
Tradetracker Inkomsten

Hierboven bewijs van wat verdiensten op Tradertracker.

Kan ik Tradetracker aanraden?

Ja, ik denk samen met Daisycon dat dit een must is om je aan te melden. Hiermee heb je genoeg campagnes tot je beschikking om een mooi inkomen te realiseren met cpa marketing.

Klik hier om je aan te melden voor TradeTracker.

Pay ProPayPro Review

Het laatste netwerk wat ik wil bespreken is PayPro. Het is de Nederlandse versie (na-aap?) van Clickbank. Waar je voornamelijk digitale producten zal vinden.

Gezien veel van deze producten bijna geen kosten hebben, het is doorgaans gewoon een ebook (pdf bestand) wat er verkocht wordt. Zijn de uitbetalingen erg hoog.

Op veel producten kan je 50% commissie of meer verwachten.

De kwaliteit van de producten zijn best wel twijfelachtig te noemen. Sommige kan je gewoon een scam noemen.
De sales worden wel direct goed gekeurd, een enkele keer komt er een refund. Verder wordt alles netjes uit betaald en dit kan je doen wanneer je wilt (boven een minimum bedrag).

Hun tracking systeem werkt maar half (of nog minder), wat het voor mij allemaal wat minder interessant maakt omdat ik vooral gebruik maak van betaalde traffic. Dan wil ik toch graag weten waar mijn conversies vandaan komen.

Support was traag en minimaal en kwamen verder niet echt bekwaam over. Dus het tracking probleem is ook niet opgelost.

Heb je echter een blog met traffic, dan zijn er toch zat interessante producten om te promoten. Eventueel kan je een gratis versie van het product vragen aan de product eigenaar, zo kan je zien wat je gaat promoten en of je het wilt aanbevelen aan je bezoekers.

Willen ze je geen gratis versie geven, dan lijkt het me al duidelijk en kan je beter verder kijken.

+ Hoge payouts
+ Vrijwel geen afkeuringen
+ Direct uit kunnen betalen
– Tracking werkt niet goed
– Matige support

Kan ik Paypro aanraden?

Mwa, toch de minste van de 3. Het ligt er een beetje aan wat je wilt promoten want er zijn wel wat goede producten met een goede payout te vinden.

Klik hier om je gratis aan te melden bij PayPro