Voordat ik met affiliate marketing begon heb ik een paar jaar full time gepokerd. Poker heeft mij veel geleerd, veel dingen pas ik nu nog toe bij affiliate marketing.

Naast dat je met beide veel geld kan verdienen, hebben ze nog veel meer raakvlakken.

Ben je ook gek van het pokerspel en was je niet de fish aan tafel? Dan zal je de volgende punten zeker herkennen.

1. Lange termijn visie

Met poker spelen we voor het lange termijn. Je maakt beslissingen wat jou op lange termijn geld oplevert. Maak je continue de juiste beslissingen voor het lange termijn dan ga je vroeg of laat winst maken.

In feite maakt het niet uit of je op een dag winst of verlies draait, als je continue de juiste beslissingen hebt genomen komt het goed. Je bekijkt het dus ook niet per hand, per sessie of per dag. Over lange termijn hoor je winst te maken dat is het belangrijkste.

Affiliate campagnes hebben ook zijn ups en downs. Zo zal iemand die gemiddeld 100 euro per dag verdiend, best wel eens een verliesdag kunnen hebben. Veel mensen raken dan in paniek, maar je moet de big picture in beeld houden. Zeker als je het per campagne gaat bekijken, zal je veel verschil per dag zien. Niks om je zorgen over te maken.

Bekijk het over een week bijvoorbeeld en optimaliseer je campagnes waar nodig. Ik heb campagnes die de ene dag 3 cijfers in de plus staan, maar een andere dag verlies draait. No worries, houd de big picture in de gaten.

2. Bankroll management

Je kan geen high stakes spelen als je maar $10.000 hebt en je kan ook geen $10 offers goed testen als je maar $200 beschikbaar hebt.

Toen ik begon met poker begon ik helemaal onderaan, full ring limit tafels met blinden van 2 en 4 cent. Ik had toen ook slechts $25 op mijn pokeraccount (via een no-deposit bonus). Ja, nog geen big paydays. Wel swings van $2 haha. Maar in het begin zit je er om te leren, zo ook met affiliate marketing. Dat moet je eerste focus zijn, het geld komt later wel.

Maar de lage payout offers of microstakes tafels zijn de perfect plekken om te leren. Je leert hoe je campagnes optimaliseert. Je leert je azen een keer folden. Langzaam word je beter. Je eerste winstdagen komen er ook aan (al dan niet met geluk), ook al is het maar een paar dollar. Langzaam ga je steeds hoger spelen en zullen de winstdagen ook groter worden (en de verliesdagen soms).

Wanneer je $1 offers winstgevend kan krijgen, kan je dat ook met hogere payout offers. Laat je niet afschrikken door lage payout offers, het zegt niks over hoe winstgevend een campagne kan worden. Begin je te hoog dan zal je snel geld verliezen en denken dat het allemaal nep is. Ga je gelijk de high stakes op pokerstars opzoeken, zeg je al snel dat alles rigged is en je altijd pech hebt.

Je kan geluk hebben en winst draaien, maar uiteindelijk ga je het afleggen.

Ook met je campagnes kan je geluk hebben, 1 op de zoveel campagnes is vanaf het begin winstgevend voor mij, maar dit komt niet vaak voor.

Daarnaast ziet men al die grote potten op de high stakes en denken dat wil ik ook. Maar weet je wat? Je weet niks over hun, je weet niet of ze winst maken of dik verlies staan. Iedereen bewandeld zijn eigen pad, focus je daar dus ook op.

Je wil zelf iedere dag beter worden.

3. Emotie control

Swings, ze komen voor bij poker maar ook bij affiliate marketing.

Je zal goede en slechte dagen hebben, wen er maar vast aan.

De ene dag maak je een paar honderd winst, maar een verliesdag kan altijd voor komen. Het hoort erbij en je zal er mee moeten leven.

Een eigen business is nooit stabiel, het heeft zijn ups en downs maar dat maakt het ook weer spannend.

Zorg dat je niet emotioneel bent verbonden met je geld. Dan ga je beslissingen maken op basis van je emotie. Dat is iets wat je nooit wilt doen.

Ga er dus ook nooit een lening voor afsluiten, speel met geld dat je kan missen anders is de kans groot dat je op basis van je emotie beslissingen gaat maken.

Scared money never makes money.

Zie geld meer als punten in real life. Tuurlijk hebben ze waarde, en wil je er zoveel mogelijk van verdienen. Gebruik ze verstandig, maar wees niet getreurd als je er wat van verliest. Je kan ze altijd opnieuw verdienen.

4. Rationele beslissingen

Hoe maak je dan wel beslissingen? Je maakt rationele beslissingen.

Als je steeds de juiste beslissingen maakt zal je vroeg of laat winst maken met je campagnes. Ook met poker werkt dit zo.

Je maakt beslissingen op basis van de informatie die je hebt. Je gebruikt een tracker voor je campagnes toch? Dat is waardevolle informatie en op basis van deze informatie zal je beslissingen moeten maken.

Met poker heb je incomplete informatie. Hoe meer informatie je hebt, hoe beter je beslissingen kan maken. Daarom maak ik altijd notes tijdens het spelen over mijn tegenstanders.

Ook bij je campagnes is het verstandig om notes te maken. Wat heb je getest? Wat heb je er van geleerd?

Wanneer je een soort gelijke campagne start, gebruik dan deze informatie ook zodat je niet dezelfde fouten maakt. Heel veel van dezelfde soort campagnes zullen ook een beetje hetzelfde werken.

Daarom gebruik ik ook eenzelfde soort landingpage voor bijna al mijn dating campagnes. Ik hoef maar wat kleine dingen aan te passen en ik kan hem testen.

5. It takes 5 minutes to learn but a lifetime to master

De poker regels heb je zo geleerd, maar ook het opzetten van een campagne heb je zo geleerd.

Maar er is altijd meer om te leren. Dus blijf ook door leren.

Toen ik veel pokerde heb ik zo’n 15 pokerboeken gelezen, tig uur instructie filmpjes bekeken en ook honderden handjes besproken met andere pokerspelers.

Je bent nooit uitgeleerd, er valt altijd meer te leren.

 

Er zijn nog veel meer dingen die ik heb geleerd van poker, maar dit waren voor mij de belangrijkste. Welke herken jij?