Altijd al willen weten hoe een winstgevende pop campagne eruit ziet? Eentje die je zelf vandaag nog kan opzetten en winst mee kan maken? Iets wat bijna niemand op het internet deelt maar ik geef je hier mijn complete winstgevende campagne, die mij meer dan 100 euro per dag winst opleverde.

En het is tevens ook nog eens een campagne uit dit jaar, iets wat nog steeds werkt dus!

De traffic source die ik hier heb gebruikt is PopAds. (minimale deposit is slechts $10)

Waarom geef ik dit weg zou je denken?

Ik mag deze offer niet meer promoten omdat de adverteerder de kwaliteit van mijn leads niet goed genoeg vond. Dit is iets wat je vaker tegen komt, maar voor alle gemaakte leads krijg ik natuurlijk wel gewoon uitbetaald en dat kan jij ook krijgen!

Welke offer heb ik gepromoot?

Voor deze campagne heb ik Bingohall gepromoot in Zuid Afrika. Deze offer is beschikbaar bij Adsimilis. De payout is $3.( Tip: Splittest met Bingohall op Clickdealer. )

Adsimilis & Clickdealer bestaan niet meer

Dit krijg je wanneer iemand een gratis account aanmaakt.

Daarbij krijgt iedereen die zich aanmeld $25 gratis om mee te spelen en daar bleken veel Zuid Afrikanen wel geïnteresseerd in te zijn.

Doordat weinig van deze mensen uiteindelijk echt betalende klanten werden op deze site mocht ik deze offer niet meer promoten. Maar jij dus nog wel. En wanneer jouw kwaliteit wel goed blijkt kan je deze offer promoten zolang je wilt. Of het betalende klanten worden hangt ook deels van geluk af dus wie weet heb je meer geluk.

Waarom Zuid Afrika?

Bijna iedereen promoot in tier 1 landen zoals USA, Canada, Australië en de UK. Maar er liggen heel veel kansen in landen in Azie, Afrika of bijvoorbeeld Zuid Amerika. Bingohall is ook beschikbaar in de USA, Ierland, Australie en Nieuw Zeeland.

Ik begon met het splittesten van deze landen en kwam er al snel achter dat Zuid Afrika het beste werkte. Waarschijnlijk doordat er minder concurrentie was dan in de andere landen. Ook is de landing page die ik gebruikt misschien nog niet zo veel gebruikt in dit land.

Welke traffic source heb ik  gebruikt?

Ik heb deze op verschillende netwerken getest en één die het goed deed bij mij was PopAds.

Dit is een popunder netwerk.

Ik kocht hierbij RON traffic. Dit staat voor Run on Netwerk en houd in feite in alle traffic die er beschikbaar is.

Bingohall is een offer met een breed bereik. Iedereen wil namelijk wel gratis geld ontvangen. Daarom leek RON voor mij een goede keus. Wanneer je een specifieke niche offer promoot gaat dit natuurlijk niet werken. Niet iedere offer is geschikt voor RON traffic.

Bij PopAds betaal je per view en je bepaald zelf de prijs. Doorgaans geeft hoger bieden je toegang tot placements met een hogere kwaliteit. Het is dus soms aan te raden om 2 campagnes op te zetten één waarbij je hoog bied en een andere waarbij je laag bied. Het kan zijn dat waar je hoog bied je veel betere resultaten geeft.

Mijn bid was voor deze campagne 0.0025 per view. Wat dus in houd per 1000 bezoekers betaal ik slechts $2.5. Om breakeven te draaien dien ik per 1200 bezoekers (=  $3) een conversie te krijgen. Klinkt makkelijk, maar het heeft zeker wat optimalisatie nodig voor je winst draait.

Hoe optimaliseer je een RON campagne?

Voor RON campagnes ga ik altijd voor een laag dagelijkse budget ($5 om mee te beginnen). Er is veel verkeer beschikbaar, maar niet alles zal goed converteren.

Het is dus al snel een taak om de slechte placements (websites) te blacklisten. Zodat je geen verkeer meer krijgt van deze placements.

Ik optimaliseer op 2 manieren:

  • Op CTR, na een tijdje heb je ongeveer een idee hoeveel je per klik kan betalen om winstgevend te draaien op een campagne. Stel je verdiend gemiddeld 0,15$ per klik. Nu zullen er ook placements zijn waar je 0,50$+ per klik betaald. Deze kunnen best winstgevend zijn maar het is wel lastiger. Ik stop deze placements dus vaak zelfs als ik nog niet superveel heb uitgegeven op deze placements
  • Op spend, wanneer ik 1-2x de payout heb uitgegeven op een placement met een goede CTR en hij converteert niet dan stop ik deze ook.

Je kan zelf je eigen strategie bepalen. Daarnaast kan je bij PopAds ook op categorieen optimaliseren. Zie je dus dat een bepaalde categorie slecht converteert of helemaal niet kan je deze stoppen. Dit heb ik ook voor enkele gedaan.

Maximaliseer je winst met een white list campagne

Een whitelist campagne is een campagne die je slechts op enkele placements draait. Vaak ga je hoger bieden op bepaalde placements die goed voor je converteren. Zo krijg je de meeste traffic en kan je echt je winst gaan maximaliseren.

Whitelist Campagne

Hierboven zie je de stats van mijn campagne op PopAds. Ik heb de websiteID weggelaten want dit veranderd snel en is iets wat je zelf moet testen of het goed converteert of niet.

Ik heb uit deze campagne de website ID’s bij 1, 2 en 3 eruit gehaald en in een whitelist campagne gezet. Dit zorgde ervoor dat ik veel meer traffic kreeg en winst op deze targets. Vaak gaat je ROI iets omlaag omdat je hoger gaat beiden maar doordat je veel meer volume maakt, word je winst wel groter! ROI is dus niet het belangrijkste waar je naar dient te kijken.

De 2de website heeft een ROI van 38.50% en een EPV (Earnings per view) van 0.003. Deze heb ik niet apart genomen, maar zou je ook kunnen testen. Soms met hoger bieden krijg je betere kwaliteit traffic en gaat het beter converteren.

Zoals je ziet kan je zelfs met een lage CTR ook winst maken, de 3de in bovenstaande lijst heeft slechts een CTR van 0,14% en een CPC van 1,60 maar door de 2 conversies staat die toch winst.

Mijn landingpage

Nu weten we welke offer we moeten gebruiken, welke traffic source ik heb gebruikt maar we missen nog iets. Een goed converterende landing page. Zonder goede landing page zal je geen winst maken. Ik heb deze landingpage uit een spytool, deze landingpage werd heel veel gebruikt voor sweepstakes (win een iphone offer en dergelijke), maar ik besloot hem te testen voor deze bingo offer en met succes.

De meeste succesvolle campagnes zijn vaak ook  gebaseerd op iets wat ik weet dat al werkt. Maar vaak geef ik er mijn eigen twist aan.

Hij zag er zo uit:

bingohall-landing-page

 

Wanneer de bezoeker op deze pagina komt krijgt ie een melding dat is uitgekozen om gratis mee te spelen met lucky wheel. Wat zullen ze zich toch speciaal voelen. Na een eerste spin komen ze op de blauwe Facebook duimpje. Hiermee winnen ze nog een spin (wat een geluk). Vervolgens winnen ze een coupon van $25 van jawel onze website die we promoten BingoHall

Ze komen dan op een pagina waar ik ze stapsgewijs laat zien hoe ze zich moeten aanmelden. Dit dien je zo eenvoudig mogelijk te maken. Vervolgens stuur ik ze via mijn affiliate link door naar BingoHall. Wanneer ze zich aanmelden ontvang ik $3. Hun krijgen hun $25 om gratis te spelen op deze site.

Je kan deze landing page zelf laten ontwerpen, ik heb hem zelf gevonden op een spytool en vervolgens deze geript via een clone landing page tool van AffPlaybook (bestaat niet meer).

Dus zo ziet een winstgevende campagne eruit 🙂 na het optimaliseren van placements en het aanmaken van een goede whitelist campagne maakte ik 100 euro winst per dag. Helaas van korte duur maar nu is het jouw taak om misschien wel je eerste winstgevende campagne te maken!

Stappenplan tot een €100 per dag campagne.

Adsimilis bestaat niet meer. Je kan kijken in je eigen affiliate netwerken of soortgelijke offers bestaan.
  1. Meld je aan bij Adsimilis
  2. Meld je aan bij Adsimilis voor $25 Voucher Bingohall – SOI [ZA] – offer id: 20543
  3. Meld je aan bij PopAds (minimale deposit is $10 met bijv. Paypal)
  4. Zoek een goede landing page.
  5. Bouw je campagne
  6. Stuur traffic naar je landing page
  7. Optimaliseer (pauzeer slechte placements)
  8. Profit

Waarschijnlijk zal ik zo’n case study niet nog eens gratis weggeven. Dus doe er je voordeel mee. Ik heb deze campagne dit jaar nog gedraaid, dit is iets wat vandaag de dag nog super werkt.

De enige reden dat ik dit deel is dat ik deze offer zelf niet meer mag promoten en ik geen alternatief kon vinden in Zuid Afrika. Bingohall is al maanden lang één van de top converters bij Adsimilis dus promoot het zolang deze beschikbaar is.

Ondernemen is kansen zien en deze pakken, hoe vaak krijg je deze kans nog?